Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Rangnick: Vi ska ställa saker tillrätta imorgon

Imorgon tar sig Manchester United sig an schweiziska Young Boys på Old Trafford i den sista gruppspelsomgången i Champions League. På sedvanligt vis har det hållits presskonferens och det var en Ralf Rangnick som tillsammans med Nemanja Matic mötte presskåren under tisdagseftermiddagen. 

Utöver presskonferens bjuds det även på ett par nyhetsrubriker. Bland annat söker damlaget göra en rekrytering i personalen och på ryktesfronten noteras nederländskt intresse för Dean Henderson.

Rangnicks presskonferens

Om Young Boys, uttagning, och skador

”Första matchen i gruppspelet förlorade vi mot Young Boys, så vi måste ställa saker tillrätta imorgon.”

Rangnick låter meddela att han inte helt och fullt har bestämt vilka elva som kommer starta imorgon. Han medger också att det är rimligt att ett par spelare kommer vilas på grund av det tajta matchandet som väntar. Det bekräftas emellertid att både Donny van de Beek och Dean Henderson kommer starta.

Han säger också att nu är en viktigt tid att ha så många spelare som möjligt friska och att kunna skapa ett positivt momentum av det. Imorgon ges ytterligare ett tillfälle att få lära känna spelarna ännu mer, och kanske ett par som annars inte hade varit påtänkta, menar Rangnick.

Om att gå hela vägen

”Om Manchester United kan vinna Champions League? Det är för tidigt att uttala sig om det. Jag har bara varit här i en vecka och gjort en match. Men självklart, med ett sådant här lag har vi ambitioner i alla turneringar.” 

Om skadeläget

Edinson Cavani och Raphaël Varane förväntas vara tillbaka i full träning nästa vecka. ”Det hade varit fantastiskt att få tillbaka dem så snart som möjligt och förhoppningsvis för resten av säsongen.” 

Anthony Martial var inte med i truppen mot Crystal Palace på grund av skada. Rangnick säger att fransmannen tränade i lördags men kände så småningom smärtor i knät. Det medicinska teamet gjorde bedömningen att han skulle vila.

Mer om skadeläget finns att läsa bland nyhetsrubrikerna nedan.

Om söndagens match

”Första halvlek var imponerande på sättet vi pressade över hela planen. Jag hade inte förväntat mig att vi skulle göra det på den nivån som vi gjorde det.

”I andra halvlek kontrollerade vi fortsatt spelet och gav inte bort några chanser.”

Om att överföra sina idéer till spelarna

”Spelarna måste köpa in sig. Jag kan ju säga vadsomhelst, men de måste göra mina idéer till sina. Första steget är taget och sedan blir det vidare till nästa.”

Om ny personal

Rangnick bekräftade under presskonferensen att Chris Armas kommer ta rollen som assisterade manager och Sascha Lense (läs mer nedan) kommer fylla funktionen som idrottspsykolog i klubben.

Några ord från Matic

Om sina mittfältskollegor

Nemanja Matic fanns alltså också med på podiet (en hint om att 33-åringen startar imorgon?) och fick bland annat tillfälle att hylla Fred och Scott McTominay.

”De får inte den beröm de förtjänar. Oftast är det målgörarna som får det. Men det kommer. De blir bara bättre och bättre.”

Om att imponera på managern

”Vi spelare försöker imponera på managern – visa att man förtjänar att spela. Vi är vidare från gruppen men vi vill ändå ta tre poäng och visa vilken kvalitet vi har.” 

Om spelsättet

Matic säger att de flesta nog kunde se delar av vad Rangnick vill få ut av laget; den höga pressen och organisationen. Serben menar också att tidsspannet mellan det att Rangnick anställdes och hans första match var lite för kort för att förstå precis allting.

”Det fanns inte riktigt tid till att skapa sig någon djupare förståelse.” 

Förhoppningsvis kan man bygga vidare på tyskens idéer imorgon.

Presskonferensen i sin helhet

Psykolog på väg in i staben

Igår rapporterade vi om att Ralf Rangnick har hittat sin assisterade manager i form av Chris Armas.

Nu kommer bekräftas också att ytterligare ett namn är på väg in i tyskens stab.

Den här gången handlar det om psykologen Sascha Lense, som Rangnick tidigare arbetat med.

Lense har redan besökt Uniteds träningsanläggning och träffat spelarna. Det som återstår är att 46-åringen ska få sitt arbetstillstånd, vilket uppges dröja ett litet tag.

Även damerna uppges förstärka

Personal tycks även vara på ingång i damlaget, rapporterar Manchester Evening News.

I deras fall handlar det om att man söker en typ av sportchef. Denna person sägs få en allomfattande roll kring damlaget vad gäller att skapa de bästa förutsättningarna för såväl A-laget som ungdomslag. Enligt tidningen handlar det bland annat om att implementera en spelfilosofi som präglar hela organisationen.

Något namn nämns emellertid ännu inte.

Kvartett tillbaka på gräset

Manchester United meddelade under dagen positiva besked kring ett gäng spelare som huserat i sjukstugan den senaste tiden.

Det gäller Luke Shaw, Jesse Lingard, Edinson Cavani, och Raphaël Varane.

Samtliga har befunnit sig på träningsplanen och vad gäller Lingard skriver man att det finns chans för honom att figurera i morgondagens match.

Cavani och Varane är inte där riktigt än, men uppges närma sig (förhoppningsvis tränar de fullt nästa vecka, enligt Rangnick).

Vad gäller Luke Shaw, som åkt på dubbla hjärnskakningar på kort tid, gav man ingen indikation på när han kan tänkas vara tillbaka.

Att vänsterbacken skulle vara tillbaka innan årsskiftet känns osannolikt, enligt undertecknad. Detta med tanke på att det lär krävas noga uppföljningar vid huvudskador och att det inte är något man stressar sig tillbaka från.

Henderson följs av Ajax?

Ryktet kommer från Samuel Luckhurst på Manchester Evening News.

Målvakten har bara figurerat en gång den här säsongen, vilket bland annat förklaras av att 24-åringen haft Covid19 samt att David De Gea för stunden visar varför han är en av ligans bästa målvakter. Som nämns ovan under Rangnicks presskonferens bekräftas emellertid att Henderson kommer stå imorgon.

Hursomhelst uppges Ajax ha uppmärksammat situationen kring Henderson och kan därför tänka sig att ta in målvakten på lån i januari.

Att Edwin van der Sar dessutom sägs beundra Unitedprodukten är ju en flört som heter duga.

Hannibal var bäst

Unitedmittfältaren är för tillfället iväg på Fifa Arab Cup med sitt Tunisien och spelade igår mot Förenade Arabemiraten i en match som Tunisien vann med 1-0.

Ingen skräll att Hannibal var bäst på plan.