Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Uefa Youth League: Manchester United - Young Boys 2-1
McNeill matchvinnare när gruppvinnarna avslutade med seger

Manchester Uniteds gruppseger i Uefa Youth League säkrades tidigare idag. United själva såg sedan till att avsluta gruppspelet med en seger, då Young Boys besegrades med 2-1. Charlie McNeill var segerorganisatör med en magnifik framspelning till 1-0-målet innan han själv satte det matchvinnande målet.

Med ett öga på kvällens Champions League-match (förmodligen) var Anthony Elanga, Björn Hardley, Zidane Iqbal, Teden Mengi, Charlie Savage och Shola Shoretire inte tillgängliga för Neil Wood idag. Därmed fick vi en ung startelva. Nu spelade det mindre roll, då matchen effektivt var en träningsmatch. Detta sedan Uniteds gruppseger säkrades när Atalanta tidigare på onsdagen spelade 2-2 mot Villarreal. Så det unga laget – där det var säsongsdebut för Ondrej Mastný i mål efter skada medan Tyler Fredricson, Sam Murray och Maxi Oyedele gjorde Uefa Youth League-debut – kunde spela utan press.

United öppnade matchen bäst och Alejandro Garnacho prickade stolpen efter ett inspel från Isak Hansen. Inledningsvis får United stora ytor att anfalla på, framför allt på högerkanten, där Hansen, Sam Mather, Marc Jurado och Maxi Oyedele turas om med att ge gästerna problem.

Young Boys hotar framför allt genom Aaron Appiah på kontringar. Mastný behöver vård när han får ett skott från Appiah mitt i nyllet, då Appiah stulit bollen av Murray, men målvakten kan resa sig.

Mitt i första halvlek satte sig Uniteds lagkapten Jurado ner i eget straffområde, efter en situation där ingen var nära honom. Han tog sig mot huvudet och tvingades byta. Oklart vad som hände och han behövde sjukvårdarnas stöd när han vandrade av planen.

Habeeb Ogunneye ersatte och gjorde därmed UYL-debut. Tyvärr blir det bara spel i ungefär en halvlek för Ogunneye, då han själv kliver av skadad mitt i andra halvlek.

Spelet jämnar efter hand ut sig, även om United fortsatt dominerar. Spelövertaget borde mynna ut i fler stora chanser, utöver det finns inte mycket att kritisera.

Charlie McNeill spelade fram Alejandro Garnacho till 1-0 och gjorde sedan 2-1 själv.

Uniteds ledningsmål är superbt, då Charlie McNeill hittar Garnacho med en perfekt avvägd boll. För Garnacho är det sedan en smal sak att placera bollen i nät. Målet kommer på kontring, som börjar med en bollvinst av Mather vid egen kortlinje. Via Hansen och en bra passning av Kobbie Mainoo kan McNeill och Garnacho löpa på stor yta mot två försvarare.

McNeill borde ha lämnat halvleken med fler assists till sitt namn. Men Tyler Fredricson, före 1-0, och Garnacho, efter 1-0, kunde inte sätta bollen i nät.

I andra halvlek flyttar Young Boys fram positionerna och matchen jämnar ut sig.

Gästerna kvitterar på straff, när knappa timmen är spelad. Fredricson ser ut at ha koll på situationen när Young Boys kontrar. Mittbacken sträcker emellertid ut ett onödigt krokben och domaren kan inte göra annat än peka på straffpunkten.

Det är sedan Young Boys som har lägen för ett segermål. Framför allt är det Appiah som hotar. Mitt i straffområdet drar han ett avslut över. Senare vill han ha straff, när han tvingar Mastný till en benparad.

För United har Ethan Ennis ett avslut mitt på målvakten, medan Hansens avslut i bra läge styrs utanför av en försvarare.

Isak Hansen var ånyo framstående på Uniteds mittfält. Han låg bakom 2-1 med en utmärkt djupledsboll och var även involverad i förarbetet till 1-0.

När Hansen agerar framspelare går det bättre. Han friställer McNeill och anfallaren avslutar med att lätta bollen över målvakten.

McNeill har ett bra läge för 3-1 medan Murray agerar räddande djävul när han lyckas spela undan en boll som såg ut att vara på väg in i mål. Mastný gör en sedan en bra räddning på en frispark, då Young Boys ligger på för ett andra kvitteringsmål. De har sedan två nickar utanför men United håller ut till seger.

United vinner därmed gruppen på 15 poäng.

Över 90 minuter var det en rättvis seger. Framför allt i första halvlek stod United för en imponerande insats. Många spelare var bra. Charlie McNeill måste givetvis framhållas. Även Isak Hansen, Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo och Ondrej Mastný förtjänar beröm.

Juniorerna har nu sikte på Old Trafford. På måndag kväll är det match mot Scunthorpe United i FA Youth Cup. I Uefa Youth League väntar åttondelsfinal i början av mars. Motståndet får vi veta först i mitten av februari, då åttondelsfinalerna lottas först efter playoff.

Oavsett kan vi sammanfatta ett mycket bra genomfört gruppspel av United.

Målen

Manchester United – Young Boys 2-1 (1-0)

Uefa Youth League, gruppspel, 8 december


1-0 (41) Alejandro Garnacho (McNeill)
1-1 (58) De Donno (straff)
2-1 (80) Charlie McNeill (Hansen)


Uniteds lag: Mastný; Jurado (Ogunneye 28, Aljofree 73), Sviderský, Fredricson, Murray; Oyedele, Mainoo; Mather (Hoogewerf 68), Hansen, Garnacho (Ennis 68); McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK