Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

FA Youth Cup: Manchester United - Scunthorpe United 4-2
Svängig målfest på Old Trafford när juniorerna vann

Manchester Uniteds juniorer intog under måndagskvällen Old Trafford för möte med Scunthorpe United i FA Youth Cup. Matchen var den första i turneringen för Uniteds del och det blev en svängig historia, som till slut hemmalaget stod som segrare i med 4-2.

Manchester United, som är mesta mästare av turneringen, tog sig under kvällen an Scunthorpe United under strålkastarljuset på Old Trafford och det kändes på förhand som en tämligen angenäm uppgift för Travis Binnion och hans U18-lag.

Denna förnimmelse såg United till att förverkliga ganska omgående. Hemmalaget öste på från start, trots att gästerna stack upp ett par gånger och ordnade ett par tidiga frisparkar. Mittbacken Tyler Fredricson höll sig framme på ett inlägg från Sam Mather, men nickade strax utanför.

Samme Mather skulle efter knappa kvarten dock få skriva in sig i målprotokollet, detta efter förarbete av sin spanske kollega på andra kanten, Alejandro Garnacho.

United fortsatte ösa på och Scunthorpe fick försvara lågt. Maximillian Oyedele skulle få Uniteds nästa chans att utöka efter cirka tjugo minuter när hans avslut styrdes via en försvarande motspelare men bortalagets målvakt, Owen Foster, hann ner och nypa bollen.

Oyedele skulle från sin mittfältsposition fortsätta driva på och tog sig förbi ett par motspelare innan han serverade Charlie McNeill, som dock hade hunnit löpa offside. McNeill skulle bara någon minut senare hamna på fel sida linjen, vilket vittnade om att United låg på hårt för ett 2-0-mål.

Och det skulle också komma tätt därpå. Framspelare till första målet. Nu målgörare. Isak Hansen hittade in till Mather i straffområdet, som läckert förlängde till Garnacho, som slog till med en akrobatspark och skickade in bollen i bortre hörnet.

Det var verkligen United för hela slanten.

Radek Vitek i Unitedmålet hade en relativt lugn afton fram till att pausen började närma sig. Scunthorpe stack upp och testade tjecken genom Tyrell Sellars-Fleming, men Vitek var med på noterna den gången.

Strax innan klockan hade tickat upp mot matchminut 40 skulle dock nollan spräckas för gästernas del. Harry Lewis tryckte dit reduceringsmålet. United därmed lite i gungning men man lyckades hålla undan till halvtidspausen.

Precis innan domaren blåste av hade Garnacho och McNeill varit inblandade i ett jätteläge för hemmalaget. Den senare brände friläge och spanjoren fick chansen på den efterföljande returen, men lyckades missa målet.

Charlie McNeill var inblandad i det mesta i offensiv väg för United ikväll.

Inte långt in i andra halvlek skulle United börja dra ifrån målmässigt. Man gjorde både 3-1 och 4-1 inom loppet av fem minuter. Och det var två av kvällens förgrundsfigurer som skulle hitta in i protokollet. Oyedele satte 3-1 efter att bollen nickats bort från från en hörna. 17-åringen fick god tid på sig att ladda och tryckte in bollen lågt i vänstra hörnet. McNeill skulle kort senare göra 4-1 efter att Kobbie Mainoo hittat fram till anfallaren, som såg till att runda målvakten innan han lade in bollen i nät.

United slog inte av på taken utan fortsatte pressa Scunthorpe högt upp i banan och gästerna hade problem. Sam Murray i Uniteds backlinje skulle dock både dra på sig frispark och varning efter timmen spelad och det gav Scunthorpe en målchans. Man satte igång bollen snabbt och United hängde inte med. Josh Robertson kunde slå in Jack Moore-Billams inspel och 4-2 var ett faktum.

I United fortsatte McNeill i alla fall ställa till oreda i offensivt straffområde. Vad som räddade gästerna var emellertid att anfallaren drog sitt avslut i ribban samt att han faktiskt var offside. Återigen.

I den 63 minuten ersatte Daniel Gore målskytten Oyedele och den tidigare var nära på att utöka Uniteds ledning men hans försök avvärjdes av Ethan Young i bortaförsvaret. Strax innan det hade även Garnacho lämnat plats åt Ethan Ennis.

Trots att lite darr uppstod emellanåt hade United kontroll och kunde också kosta på sig att plocka av McNeill till förmån för Manni Norkett med knappa tio minuter kvar att spela. Därmed gjorde Binnion ett rakt anfallsbyte.

När klockan hade tickat upp mot 90 skulle just Norkett få ett läge med pannan efter framspelning av Ennis, men Foster klarade den gången.

Under de tre stopptidsminuterna som annonserades hände egentligen inte särskilt mycket av värde. Vitek fick göra ett sista ingripande men flaggan hade oavsett hunnit komma upp. Gore fick också syna en ostskiva från domaren.

United kunde i en svängig historia till slut stå som vinnare framför publiken på Old Trafford. Segern innebär att man avancerar till nästa runda, där man möter Reading på bortaplan lördagen den 15 januari.

Målen

Mather 1-0

Garnacho 2-0

Oyedele 3-1

McNeill 4-1

Manchester United – Scunthorpe United 4-2 (2-1)

FA Youth Cup, 13 december


1-0 (13) Sam Mather

2-0 (26) Alejandro Garnacho

2-1 (38) Harry Lewis

3-1 (48) Maximillian Oyedele

4-1 (53) Charlie McNeill

4-2 (63) Josh Robertson


Uniteds lag: Vitek; Jurado, Fredricson, Jackson, Murray; Oyedele (Gore 67), Mainoo, Hansen; Mather, Garnacho (Ennis 76), McNeill (Norkett 82)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK