Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Reading - Manchester United 1-3
Enkelt vidare till nästa runda

Manchester Uniteds U18 gästade under kvällen Reading i den fjärde rundan av FA Youth Cup. Väl där så visade man prov på sin offensiva kraft och tog en komfortabel 3-1 seger.

United började matchen på ett positivt sätt. Man tog sig fram till farliga positioner, men utan att skapa några jättelägen. Charlie McNeill hade en halvchans i den åttonde minuten som gick någon meter utanför den högra stolpen.

Istället så var det hemmalaget som stod för den första riktiga målchansen, som kom i den nionde minuten. Den kom genom Jahmari Clarke som inte riktigt fick träff på bollen.

Spelmässigt så fortsatte matchen att vara jämn men där United visade prov på den offensiva kraft som man besitter. Dock så skulle det dröja till den 24:e minuten innan man fick utdelning.

Målet i sig kom turligt efter lite flipperspel utanför Readings straffområde, där bollen eventuellt landade hos Kobbie Mainoo som tog sig förbi två spelare och kunde sedan placera in bollen till vänster om målvakten.

United fortsatte att skapa chanser. En av dem kom genom Charlie McNeill som fick iväg  ett inte helt ofarligt skott, men det hade behövt bättre riktning för att gå in. Istället kunde Readings målvakt ganska komfortabelt styra bort McNeills skott.

Hemmalaget var inte heller ofarliga. Man skapade några halvchanser som Uniteds försvar inte hade några större problem med.

Kobbie Mainoo stod för ytterligare en fin insats.

I den 37:e matchminuten skulle bortalaget öka på sin ledning till 2-0. Denna gång genom Sam Mather, som med hjälp av en Reading-spelare kunde skjuta in 2-0 efter fint samspel med Charlie McNeill.

Bara minuten senare så fick framspelaren vid 2-0 målet, Charlie McNeill göra 3-0. Detta efter att man vunnit boll högt upp i plan där sedan Alejandro Garnacho kunde hitta McNeill i straffområdet, som fint placerade in bollen vid den bortre stolpen.

Ställningen var alltså 3-0 till United i halvlek, och det kändes som att matchen redan var avgjord.

Det visade sig också vara sant. United fortsatte att sätta sig själva i bra positioner offensivt, men till skillnad från den första halvleken så fick man inte in några fler mål.

Garnacho hade bland annat en bra chans att göra 4-0, men bollen rullade retsamt tätt utanför den bortre stolpen. Sam Mather hade även en boll i nät, som dock dömdes bort för offside. Mather hade ytterligare en chans med cirka kvarten kvar efter en fin boll från Mainoo, som han tyvärr inte fick någon vidare träff på.

Reading skulle dock få in ett tröstmål i den 82:a minuten, och precis som vid Mainoos mål så kom det efter lite flipperspel där Uniteds försvarsspel lämnade lite att önska. Bollen hamnade eventuellt hos Aston Greaver som helt omarkerad kunde trycka in reduceringsmålet.

Slutresultatet skrivs alltså 3-1 till United, som ändå får sägas vara välförtjänt. Man skapade väldigt mycket framåt och bör egentligen fått in ytterligare några bollar. Det viktigaste är dock att man är vidare till nästa runda i cupen där man kommer att ställas mot antingen Everton eller Sheffield United.

Målen

Reading- Manchester United  1-3 (0-3)

FA Youth Cup, fjärde rundan, 13 januari


0-1 (24) Kobbie Mainoo 

0-2 (37) Sam Mather (McNeill)

0-3 (38) Charlie McNeill (Garnacho)

1-3 (82) Greaver


Uniteds lag:

Vitek; Jurado, Jackson, Fredricson, Murray; Oyedele (Bye 85′), Mainoo (Gore 74′) Mather, Hansen, Garnacho (Ennis 62′); McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK