Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Aston Villa - Manchester United
Lite Rangnickfotboll om vi får be

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Aston Villa. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2022/01/15 21:07

Aston Villa – Manchester United

Premier League, omgång 22 • 2022-01-15, 18.30 • Villa Park, Birmingham • domare: David Coote

 

0-1 (6) Bruno Fernandes (Telles)

0-2 (67) Bruno Fernandes (Fred)

1-2 (77) Jacob Ramsey

2-2 (82) Philippe Coutinho

 

Manchester United

De Gea; Dalot, Lindelöf, Varane, Telles, Greenwood (Lingard 89), Fred, Matic, Fernandes (Van de Beek 89); Cavani, Elanga (Sancho 78)

Avbytare: Heaton, Henderson, Jones, Maguire, Mata, ,

 

Aston Villa

Martinez; Cash, Konsa (Hause 48), Mings, Digne; Sanson (Coutinho 68), Luiz, Ramsey, Buendia, Ings (Chukwuemeka 76), Watkins

Avbytare: Steer, Kesler Hayden, Targett, Young, Iroegbunam, Archer

Updated: 2022/01/15 20:22
 • 0
 • Share


2022/01/15 21:07
Tack för ikväll

Vi tackar för visat intresse under kvällen. Spelarbetyg kommer snart. Håll utkik efter dem.

Håll även koll på reservlaget, som spelar i detta nu mot Manchester City.

Imorgon knyter vi ihop säcken från den här matchen med reaktioner och uttalanden.

/Ha de gott.

 • 0
 • Share


2022/01/15 21:02
Snackisar ute

Peters matchsnackisar finns nu att läsa.

 • 0
 • Share


2022/01/15 20:48
Närmre Norwich än City

United har på 20 matcher plockat 32 poäng. Det är inte skitbra.

Före sig har man Spurs med 33 poäng och två matcher tillgodo.

Ovan dem ligger Arsenal på 35 poäng och West Ham på 37.

Om United ska fortsätta så här, då börjar snart lag som Wolves och Brighton köra förbi. Det är alltså där vi har hamnat nu. För ärligt talat, vad tyder på att ens något ska bli bättre? En okej första halvlek betyder ingenting om man inte gör jobbet även i andra.

Poängmässigt ligger United närmre Norwich på sistaplatsen än City längst upp. Mer än halva säsongen är alltså spelad. Det är faktiskt remarkabelt jävla dåligt.

Updated: 2022/01/15 20:48
 • 0
 • Share

Minst dålig i United?
Elanga

De Gea

Bruno

Annan

 • 0
 • Share


2022/01/15 20:29
Ett fortsatt mörker

Matchen på Villa Park är slut och United har på något sätt lyckas tappa 0-2 till 2-2. Mörkt, är vad det är.

Första halvlek bådade ju ganska gott och när United sedan fick in sitt andra för kvällen kändes det som att man kunde pusta ut.

Men det går som bekant inte att bli klok på det här laget. De Gea gjorde allt han kunde för att stå emot men till slut fick även han kapitulera dubbelt.

Ännu mörkare var det så klart att en före detta Liverpoolspelare stod för kvitteringen, och att deras tränare också representerat den klubben. Fy fan.

En liten ljusglimt vi kan ta med oss är i alla fall Elangas insats (och möjligen Brunos två mål). Tyvärr känns det som en petitess i sammanhanget.

Updated: 2022/01/15 20:31
 • 0
 • Share


2022/01/15 19:35
Fortsätt nu…

En bra förstahalvlek var uppmuntrande, men nu när det är dags för andra är det läge att visa att det inte var en engångsföreteelse. Ut och kör på, avgör matchen, backa inte hem – visa att vi är Man United och vi skall vinna detta.

Inga byten görs i halvtid (av United alltså), vilket så klart är helt rätt. Besvikelsen på att det blir en katastrofhalvlek känns nära, snälla bevisa att jag har fel.

 • 0
 • Share


2022/01/15 19:20
Halvtid

Då har vi kommit till halvtid, och Manchester United är fortsatt i ledning med 1-0. Jämfört med måndagens möte i FA-cupen tycker jag det är ett klart hopp i kvalitet, från båda lagen.

För United har De Gea tvingats till en något svårare räddning, i övrigt har backlinjen hållit rent. Fred är en direkt livsfara, Matic långsam och framåt kan den här fyran hitta nåt känns det som. Det är roligt att se Elanga trampa ifrån, särskilt när det känns som att han inte tar i till 100 %. Han har en härlig, naturlig löpstil som gör att det helt enkelt bara går undan.

Cavani har varit duglig, Greenwood kunde varit kyligare vid ett tillfälle och gjort 2-0, och Fernandes börjar så sakteliga höja sig i form.

En positiv halvlek.

 • 0
 • Share


2022/01/15 18:36
Tidigt 1-0!

Manchester United gör vad Manchester United typ aldrig gör numera, ett tidigt ledningsmål. Bruno skjuter, frågan är om Cavani styr in bollen?

 • 0
 • Share


2022/01/15 18:29
Nu kör vi

Först, som våra vänner på Svenska Fans nyss twittrade, så måste väl detta vara första gången som United startar med fler svenskar än engelsmän i elvan.


Oavsett, nu är det dags! Fullt ös United!

 • 0
 • Share


2022/01/15 18:19
Spurs med statement

Vi bryter emellan lite snabbt med det faktum att Arsenal alltså fått morgondagens match mot Spurs uppskjuten, då man i ansökan har angett dels covidfall men också andra skador och att spelare är iväg på afrikanska mästerskapen.

Spurs är inte glada, minst sagt, och man måste ju säga att Spurs i det här fallet har rätt. Att Premier League valde att skjuta upp den matchen är faktiskt ganska skandalöst, och att Arsenal ens valde att ansöka om att få den uppskjuten är direkt pinsamt.

 • 0
 • Share


2022/01/15 17:51
Tankar om elvan (och bänken)

Ralf Rangnick må inte ha fått ordning på United än, men han gör i alla fall en sak betydligt mer rätt än Ole Gunnar Solskjaer. Han pratar inte bara om ungdomar, han låter dem faktiskt få en chans då och då.

Idag är det ur svensksynpunkt extra roligt, då det är Anthony Elanga som får starta. För helt ärligt, hur mycket jag än höll fast vid hoppet om att Solskjaer skulle lyckas i United så var det oerhört störande att han alltid gjorde allt han kunde för att slippa spela oetablerade spelare. Så verkar Rangnick ändå inte tänka, där är det snarare “if you’re good enough you’re old enough”.

Detta är alltså elvan som valdes:

De Gea

Dalot – Lindelöf – Varane – Telles

Greenwood – Fred – Matic – Fernandes

Cavani – Elanga

Alternativt att den ställs upp så här, vilket kanske hade varit snäppet bättre.

De Gea

Dalot – Lindelöf – Varane – Telles

Fred – Matic

Greenwood – Fernandes – Elanga

Cavani

De Gea i mål, inga konstigheter där. Dalot verkar vara enda tillgängliga högerback då Wan-Bissaka inte ens är med på bänken, precis som att Telles är den enda tillgängliga vänsterbacken på grund av Shaws avstängning. Något som däremot är oerhört uppmuntrande är att Lindelöf lirar med Varane, trots att Maguire åtminstone är frisk nog för att finnas på bänken. Tidigare, under så väl Solskjaer som Rangnick, har Maguire alltså pressats tillbaka in i elvan så fort det går.

Det centrala mittfältet är så klart dödstråkigt, med Matic och Fred.

Framåt är det desto roligare, med Bruno, Greenwood, Cavani och då Elanga som skall ställas upp på något sätt. Jag hade faktiskt kanske valt 4-2-2-2, men inte på det sätt jag skrivit ovan utan med Greenwood längst fram bredvid Cavani och Elanga lite från vänster. Men 4-2-3-1 funkar i mina ögon lika bra, om Bruno vill hitta lite form igen.

==

Bänken är också intressant, kanske främst med tanke på vilka som saknas. Ronaldo saknas med höftproblem, och Rashford skall ha fått en lårkaka på träning i torsdags. Konspirationsteoretikern kan ju genast gå igång med att det skulle vara en väldigt praktisk skada för Rashford att få, om han vill undvika att petas från elvan och istället vara skadad.

Sammanlagt har United bara fyllt åtta av de nio bänkplatserna, och då har man dessutom två målvakter där. Plocka upp nån ungdom för erfarenhet av att vara med en gång kanske någon ropar efter, men då missar man att Uniteds U23-lag spelar 20.30 ikväll.

 • 0
 • Share


2022/01/15 17:31
Hemmalaget

Den professionella halkaren har valt denna elva för hemmalaget.

Bild

 • 0
 • Share


2022/01/15 17:30
Dagens elva

Ryktena stämde, vi får dubbla svenskar från start idag då både Victor Lindelöf och Anthony Elanga startar för Manchester United. Detta är elvan som Ralf Rangnick har valt.

 • 0
 • Share


2022/01/15 17:27
Laget..?

Manchester Evening News skriver i sin liveblogg att tio av elva spelare idag kommer bli spelarna nedan. Vilket faktiskt skulle öka mitt sug, bara baserat på det faktum att Anthony Elanga skulle få starta en match som faktiskt betyder något. Om några minuter vet vi…

De Gea, Dalot, Lindelöf, Varane, Telles, Fred, Greenwood, Fernandes, Elanga, Cavani.

En sak som gör att man kanske inte riktigt litar på det är att de först hade McTominay med i en fullständig elva, och han är som bekant avstängd.

Updated: 2022/01/15 17:29
 • 0
 • Share

Den där igångtaggningen jag skrev om i det första inlägget idag, hur har ni det med den? Personligen känner jag knappt någonting med tio minuter kvar till att elvan kommer. Och det, det är oroväckande.

 • 0
 • Share


2022/01/15 16:51
Rashford eller inte Rashford?

En av de stora frågorna inför dagen är om Marcus Rashford kommer få fortsatt förtroende eller inte. Formen pekar på en sak, att han förmodlgen inte ens borde vara med i matchtruppen, men Rangnicks tidigare laguppställningar visar på något annat, nämligen att inget så trivialt som form påverkar hans laguttagningar.

Om knappt 40 minuter får vi veta hur Rangnick tänker. Så här hade jag ställt upp United idag.

De Gea

AWB – Lindelöf – Varane – Telles

Bruno – VBD – Matic – Sancho

Greenwood – Cavani

 • 0
 • Share


2022/01/15 15:36
City rycker – Chelsea potentiellt inom räckhåll

Dagens första match i Premier League tog slut för en stund sedan, och som väntat besegrade Manchester City Chelsea hemma.

Om vi inte redan före dagen kunde konstatera att City kommer vinna ligan så kan vi nog göra det efter idag. Visst, Liverpool har två hängmatcher och kan i teorin då ligga åtta poäng efter om de vinner båda dessa matcherna. Men helt ärligt är det väl otroligt att City ens skall tappa åtta poäng mer den här säsongen, åtminstone inte förrän de matematiskt är segrare.

Chelseas usla form (tio poäng på de åtta senaste matcherna) gör att United med en bra vinstrad faktiskt kan närma sig Londonlaget. De har per nu 22 spelade matcher och på dessa matcher 43 poäng, United har 19 spelade med 31poäng. Vinst i de tre hängmatcherna och United är bara tre poäng efter. Kanske ska vi inte ge upp upp tanken på Champions League nästa år ändå? Om Raffe R kan få fart på klubben är det ju i alla fall möjligt.

 • 0
 • Share


2022/01/15 12:48
Tidiga lagnyheter

Dessvärre har vi inte fått någon resetrupp för United inför matchen, istället är det ganska samma förutsättningar som vi redovisade i införrapporten som gäller.

Det Rangnick däremot har gjort, det är att han har bekräftat att Alex Telles startar, vilket så klart är ganska väntat då Luke Shaw är avstängd. En annan som är avstängd är Scott McTominay, där vi så klart är många som hoppas att Donny van de Beek skall få en chans men där det mer eller mindre garanterat kommer bli Nemanja Matic som spelar tillsammans med Fred.

 • 0
 • Share


2022/01/15 12:24
Lite Rangnickfotboll om vi får be

United har sex vunna, tre oavgjorda och en förlust på de tio senaste matcherna, vilket också är de tio matcher som Ralf Rangnick varit manager för Manchester United. 

Jämför det med de tio matcherna före, då vi istället hade tre segrar, två oavgjorda och fem förluster. Humöret borde ha vänt, eller hur? Känslan att United är något på spåret borde vara här. Och ändå… nej, det är verkligen inte den känslan som finns kring klubben.

Men nu är det ändå match igen, och därför får vi försöka tagga igång igen på något sätt. Det Aston Villa som faktiskt var bättre än United i måndags väntar igen, den här gången på bortaplan, och det vi frågar oss är om Ralf Rangnick kan börja få ut några av sina idéer.

För den som vill ha en bra uppvärmning inför matchen kan jag rekommendera att lyssna på podcasten When We Were Kings om hans tid i Hoffenheim. Den går mer eller mindre igenom hela Rangnicks karriär, och man kan verkligen hitta anledningar till varför han skulle vara perfekt för United, men också rätt rejäla varningstecken till varför det kanske inte är en särdeles bra matchning.

 • 0
 • Share