Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester City - Manchester United 3-1
United klart sämst i miniderbyt

Manchester Uniteds U23 var på lördagskvällen chanslösa mot Manchester City. Det blev till slut en 3-1-förlust, i en match där City gjorde tre mål på sex minuter i första halvlek.

Det är länge ett ställningskrig där väldigt lite händer. Den första notabla målchansen kommer mitt i första halvlek, då en boll genom Uniteds backlinje friställer McAtee. Den gången räddas United av ett dåligt avslut.

City tar sedan över mer och mer och har ett stort bollövertag. Efter dryga halvtimmen tar hemmalaget ledningen. McAtee får bollen i straffområdet och faller på Will Fishs utsträckta ben. McAtee tar straffen själv och den här gången gör han inget misstag. Kort därefter skänker Uniteds målvakt Matej Kovár bort bollen och Kayky kan enkelt göra mål. Ännu enklare är det när Bobb gör 3-0, sex minuter efter 1-0-målet, då högerbacken Charlie Wellens slår en felpass in mot eget straffområde.

Andra halvlek påminner väldigt mycket om andra halvlek när Citys a-lag gästade Old Trafford i höstas. City håller bollen, har fullständig kontroll på tillställningen och bryr sig inte överdrivet mycket om att skapa chanser.

United får en reducering mitt i andra halvlek. Shola Shoretire pressar intensivt långt in på Citys planhalva och lyckas vinna bollen. Han lägger sedan upp för Joe Hugill och det är en smal sak för anfallaren att göra mål.

Målet får ingen påverkan alls på matchbilden. United får ändå en chans att skapa dramatik, då Noam Emeran friställer Hugill. Anfallaren rundar Citys målvakt men en försvarare hinner hem och kan nicka undan på mållinjen.

Manchester City – Manchester United 3-1 (3-0)

Premier League 2, Division 1, 15 januari


1-0 (32) McAtee (straff)
2-0 (34) Kayky
3-0 (38) Bobb
3-1 (68) Joe Hugill (Shoretire)


Uniteds lag: Kovár; Wellens (Jurado 46), Fish, Hardley, Fernández; Sviderský, Savage; Iqbal, Shoretire, Emeran; Hugill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK