Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Anthony Martial utlånad till Sevilla
Fransmannen flyttar till Spanien

Anthony Martial kommer att spendera vårsäsongen 2022 i spanska Sevilla. Detta bekräftas av Manchester United och den spanska klubben på tisdagskvällen.

Enligt uppgifter är det ett lån utan köpoption som gäller. Martials avtal med United sträcker sig över säsongen 2023/24, med option på ytterligare ett år. United får ingen ersättning av Sevilla men slipper Martials lönekostnad. Det påstås att Martial gick med på sänkt lön för att få till flytten.

Att Martial vill lämna United har varit känt en tid och det har bekräftats av Ralf Rangnick. Sedan anfallaren värvades 2015 har han gjort 79 mål och 41 assists på 269 matcher för United. Den här säsongen har speltiden begränsats till elva framträdanden, varav sju som inhoppare.

Sannolikt kommer Martial under vårsäsongen spela för att hitta en klubb som vill köpa loss honom i sommar. Samtidigt kan det inte uteslutas att han återigen är en Unitedspelare när nästa säsong inleds.

Klart är hur som helst att det blir Sevilla för Martial fram till sommaren. Vad som händer sen får vi ta då.

Vi önskar Anthony Martial lycka till i Sevilla!