Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: West Bromwich Albion - Manchester United 2-0
Juniorerna vidare till kvartsfinal trots förlust

Manchester Uniteds juniorer förlorade på torsdagen med 2-0 mot West Bromwich Albion i U18 Premier League Cup. Förlusten till trots går United vidare till kvartsfinal som gruppvinnare, med nio plusmål till godo på tabelltvåan Birmingham.

På fjärde försöket lyckades Manchester United och West Bromwich Albion genomföra sin gruppspelsmatch i U18 Premier League Cup. I höstas blev matchen uppskjuten på grund av vattensjuk plan. Andra försöket blev uppskjutet i december, som försiktighetsåtgärd efter covidutbrottet i Uniteds a-lag. Ett tredje försök misslyckades i januari, då på grund av frusen plan.

Uniteds avancemang till kvartsfinalen var i praktiken klart redan före avspark, medan det också stod klart att West Brom skulle sluta sist i gruppen. Det såg Travis Binnion matcha ett ungt lag. På högerbacken fick förstaårsjunioren Marcus Lawrence äntligen göra sin juniorlagsdebut, medan vi hade U16-spelaren Ruben Curley som debutant på mittfältet.

Att det i praktiken var en träningsmatch var tydligt. Den riktiga intensiteten fanns inte där. United var spelförande utan att skapa några stora chanser i första halvlek. Närmast kommer Manni Norkett med ett volleyskott tätt utanför. West Broms försök till kontringar var långsamma, varför Uniteds försvar hann samla sig när det behövdes.

Tidigt i andra halvlek får West Brom matchens första stora möjlighet, då Cleary passerar Louis Jackson (som blev inbytt efter paus, i ett förutbestämt byte) och tar sig in i straffområdet. Det mynnar inte ut i något, då anfallarens bollkontroll är undermålig och han får bollen för långt ifrån sig.

Positivt för United var att Omari Forson gjorde comeback efter skadefrånvaro, när en timme var spelad. Forson har bara varit sporadiskt tillgänglig den här säsongen. I toppform ska han vara en ledande spelare i det här juniorlaget, så hans återkomst bådar gott inför säsongsavslutningen.

West Brom öppnar målskyttet mitt i andra halvlek, sedan United misslyckas med att hantera en offensiv frispark. Ett blockerat skott faller till Oliver och hans avslut lämnar Tom Wooster chanslös.

Efter målet kastar United in Alejandro Garnacho och spanjoren hotar omedelbart för ett kvitteringsmål.

Något kvitteringsmål blir det inte för United. Istället utökar West Brom till 2-0 genom Cleary. En långboll hittar anfallaren till vänster. Han avancerar in i straffområdet och avlossar ett överraskande avslut som Wooster inte var beredd på.

West Brom har en bra chans för ett tredje mål. Den gången gör Wooster en bra räddning.

Sammantaget en dålig match av United. Det var genomgående avslaget och känslan sa träningsmatch. Som har noterats var Uniteds kvartsfinalplats i praktiken redan säkrad och det var ingalunda så att vi matchade bästa möjliga lag. Vi har ändå rätt att kräva bättre av juniorerna.

Nästa match för juniorerna är den 9 februari. Då kommer vi garanterat få se ett mer inspirerat lag. För det som väntar är en FA Youth Cup-match mot Everton på Old Trafford.

West Bromwich Albion – Manchester United 2-0 (0-0)

U18 Premier League Cup, gruppspel, 27 januari


1-0 (66) Oliver
2-0 (82) Cleary


Uniteds lag: Wooster; Lawrence (Forson 60), Aljofree, Fredricson, Murray; Mainoo; Gore, Curley (Jackson 46); Mather; Norkett, Ennis (Garnacho 69)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK