Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United - West Ham United 3-1
Krigarinsats belönades med tre poäng

Manchester United U23 välkomnade under lördagen West Ham till Leigh Sports Village. Väl där blev det en underhållande match mellan de två lagen där Manchester United stod för en krigarinsats, och blev belönade med tre poäng efter mål från D’mani Mellor och Connor Stanley.

Neil Wood gjorde en ändring i startelvan från vinsten mot Brighton där Martin Svidersky ersatte Zidane Iqbal. D’mani Mellor gjorde sin andra raka start efter sin tid i Salford, och precis som i matchen mot Brighton så stod Mellor återigen för två mål. Noterbart var också att Connor Stanley var tillbaka i truppen för första gången sedan hans lån hos Atlanta United avslutades.

Vidare till matchen så var det hemmalaget som började klart bäst, där man under den första kvarten knappt lät West Ham röra bollen. Därför kändes det rättvist när D’mani Mellor i den 13:e minuten gjorde 1-0 efter en underbar djupledspassning från Shola Shoretire, som anfallaren kyligt kunde förvalta.

Efter ledningsmålet så växte West Ham dock in mer och mer i matchen, vilket inte var speciellt oväntat med tanke på kvalitén de har i laget. Och i den 24:e minuten fick man utdelning. Kvitteringsmålet kom genom Dan Chesters som stod för ett fantastiskt avslut som letade sig upp i det högra krysset.

West Ham fortsatte sedan att föra spelet och kunde absolut fått in ett ledningsmål innan halvtidsvilan, men Mastny stod för några bra räddningar och 1-1 stod sig.

D’mani Mellor fortsätter att näta för United.

Andra halvlek fortsatte som den första slutade, med West Ham som det bollförande laget, men United stod för en riktig krigarinsats där man gjorde allt för att förhindra ett baklängesmål.

Det hårda jobb man stod för skulle sedan ge utdelning när Mellor i den 61:a minuten gjorde 2-1, vilket sett till matchbilden inte var helt välförtjänt. Denna gång var det Charlie Wellens som hittade Mellor, som med en halvbra träff ställde West Ham-målvakten och bollen letade sig in i hans vänstra hörn.

Bortalaget pressade sedan hårt för en kvittering, vilket också gjorde dem sårbara för kontringar, något som United tog vara på. I den 88:e minuten så satte inhopparen Connor Stanley spiken i kistan när han kyligt placerade bollen mellan West Ham-målvaktens ben. Återigen så var det Shola Shoretire som stod för en underbar djupledspassning, hans andra för matchen.

Shoretire hade sedan chansen att fullborda ett hattrick i assists, men Mellor, som också kunde fullbordat sitt hattrick fick se sitt skott räddat.

Sedan gick slutsignalen och West Ham fick se sig besegrade. En riktig krigarinsats från hemmalaget som också tog sina chanser när de väl kom. Segern innebär att man klättrade upp till en femteplats i ligan, en poäng bakom fyran Tottenham och fyra poäng bakom tabelltrean Arsenal.

Målen

Manchester United – West Ham United 3-1 (1-1)

Premier League 2, Division 1, 5 februari


1-0 (13) D’mani Mellor (Shoretire)

1-1 (24) Chesters

2-1 (61) D’mani Mellor (Wellens)

3-1 (88) Connor Stanley (Shoretire)


Uniteds lag:

Mastny; Wellens, Fish, Hardley, Fernandez; Savage, Svidersky; Emeran (Stanley 77′), Shoretire, Hansen (Iqbal 64′); Mellor


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK