Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester City - Manchester United
Dags att visa stadens rätta färg – igen

Det vankas Manchesterderby under dagen. Damerna tar emot Manchester City på bortaplan och skulle med en vinst cementera sin plats i toppstriden, samtidigt som man återigen också skulle sätta rätt färg på staden. 

Den ljusblå grannen ligger för närvarande fem poäng bakom Manchester United i tabellen och skulle de röda vinna idag hakar man sannolikt av Manchester City från allt vad toppstrid heter.

United kommer från ett par tuffa matcher på sistone, där man bland annat mött ligaledaren Arsenal på bortaplan samt Chelsea i ligacupen. I den sistnämnda matchen blev det dessvärre respass och mot Arsenal tog man en pinne i en match man nog egentligen borde vunnit. Det är å ena sidan positivt att United övertygar så pass att man ska vinna den matchen, å andra sidan negativt att man inte gör det, så klart.

Att det är bortamatch idag torde inte vara något bekymmer för Marc Skinners gäng. Man är nämligen obesegrade på resande fot i ligan.

För den som vill läsa om fler tankar inför matchen rekommenderas Jonas krönika tidigare i veckan.

Manchester Uniteds lag

Så ställer United upp för dagen. Nyförvärven Diane Caldwell och Signe Bruun tar plats i startelvan.

Manchester Citys lag

Så ställer hemmalaget upp.

Förutsättningarna

Tabell- och formmässigt talar ganska mycket till Uniteds fördel. Faktum är dock att man aldrig vunnit mot City i Women’s Super League. Idag borde det därför vara dags.

Gällande läget i truppen bekräftade Skinner att de allra flesta är friska och redo.

Lucy Staniforth missar emellertid matchen, vilket inte kommer som någon chock. 29-åringen har nyligen genomgått en operation i knät och ska inom kort sätta igång med rehabilitering.

Nyförvärvet Jade Moore kommer inte heller till spel, då 31-åringen också jobbar sig tillbaka från en skada. Moore sägs dock inte vara långt borta från att snart kunna medverka.

“Jade är tillbaka på träningsplanen och joggar. Hon gör framsteg,” säger Skinner.

Tidigare möten

Senaste gången lagen möttes i ligaspelet var i oktober förra året. Då slutade det med delad poäng, 2-2. Bara en månad senare ställdes man även mot varandra i ligacupen. Den gången segrade rätt lag efter mål av Ivana Fuso och Ona Batlle.

Teve

Matchen sänds på Viaplay med avsparkstid 13.30.