Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Leicester City 2-1
Garnacho skickar United till semifinal

Under kvällen var det dags för Manchester Uniteds U18 att spela kvartsfinal i FA Youth Cup, och där stod Leicester City för motståndet. Det bjöds på en relativt jämn match där Alejandro Garnacho tillslut blev matchhjälte.

Startelvan var relativt väntad, dar backlinjen bestod utav Jurado, Bennet, Fredricson och Murray. På mittfältet fanns Kobbie Mainoo och Dan Gore med Isak Hansen framför. På kanterna hittade vi Sam Mather och Alejandro Garnacho, och på topp spelade Charlie McNeill.

Till en början så hade United lite problem med att hantera den intensiva press som Leicester satte, och spelet under de första 30 minuterna lämnade mycket att önska från hemmalaget.

Därför var det rättvist när bortalaget i den 29:e minuten gjorde 1-0 genom Unitedfostrade Chris Popov. Dock så var det två misstag från United som ledde till målet. Det började med att Kobbie Mainoo spelade en aningen lös passning till Sam Murray, som istället för att möta bollen valde att avvakta vilket gjorde att en Leicester-spelare istället hann först. Bollen spelades sedan vidare till just Popov, som kunde skjuta in ledningsmålet efter ett svagt ingripande från Vitek.

Efter målet så växte dock United in i matchen mer och mer, och man hade en bra chans att kvittera genom Sam Mather vars avslut gick tätt utanför den högra stolpen.

Med dryga fem minuter kvar till halvtidsvilan så skulle man få ytterligare en chans att kvittera efter att Dan Gore stått för en fin aktion där han lyckades fixa fram en frispark precis utanför Leicesters straffområde. Där stegade Alejandro Garnacho fram och pricksköt in 1-1 i Leicester-målvaktens högra hörn.

I minuterna fram till halvtidsvilan så fortsatte man att växa in i matchen och var nära att också hitta ett ledningsmål innan halvtid. Chansen kom återigen genom Sam Mather efter en fin framspelning från Kobbie Mainoo, men Mathers avslut var alldeles för tamt.

Kobbie Mainoo stod för ytterligare en bra insats.

1-1 in i halvtidsvilan var ett bra resultat för United, även om det kanske inte var välförtjänt. Dock fanns det en del att bygga på in i andra halvlek.

Andra halvlek startade oerhört svängigt med chanser för båda lagen, men ändå kändes det som att det var United som var närmare ett ledningsmål. Bland annat så hade Charlie McNeill en bra chans i den 53:e minuten efter fint kombinationsspel mellan honom och Garnacho, men Leicesters målvakt stod för en bra räddning.

United fortsatte att ta sig in i bortalagets straffområde men man hade svårt att komma till avslut. Det kändes som att man gjorde det onödigt svårt för sig själva, och när man istället höll det simpelt så kom man också till avslut.

Fortsättningsvis så var det United för hela slanten, och i den 89:e minuten tog man också ledningen. Det var återigen Alejandro Garnacho som stod för målet, framspelad utav Kobbie Mainoo. Mainoo stod för en fin boll och ska absolut ha beröm, men sättet som spanjoren tog emot bollen med högerfoten och avslutade med vänstern var otroligt imponerande.

Under de resterande minuterna så lyckades man också hålla Leicester från att skapa några farliga chanser. Bortalaget hade två frisparkar i bra lägen, men man lyckades som sagt inte skapa speciellt mycket.

2-1 blev slutresultatet och Manchester United är vidare till semifinal i FA Youth Cup, där man kommer att möta antingen Wolverhampton eller Brighton.

Målen

Manchester United – Leicester City 2-1 (1-1)

FA Youth Cup, Kvartsfinal,  24 februari


0-1 (29) Chris Popov

1-1 (42) Alejandro Garnacho

2-1 (89) Alejandro Garnacho (Mainoo)


Uniteds lag:

Vitek; Jurado, Bennet, Fredricson, Murray; Mainoo, Gore; Mather (Norkett 81′), Hansen (Oyedele 66′), Garnacho (Aljofree 91′); McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK