Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Uefa Youth League: Manchester United - Borussia Dortmund 2-2 (1-3)
United utslagna efter straffavgörande

Under tisdagskvällen välkomnade Manchester United Borussia Dortmund till Leigh Sports Village när det vankades åttondelsfinal i Uefa Youth League. Tyvärr så blev det förlust på straffar för United som nu är ute ur turneringen.

Neil Wood ställde upp med ett starkt lag, dock utan Björn Hardley som inte ens fanns med på bänken. Istället var det Rhys Bennett och Will Fish som bildade mittbackspar. Utöver det så var det ett väntat och som sagt starkt lag där Marc Jurado och Alvaro Fernandez ockuperade ytterbacksplatserna, Iqbal och Savage på det defensiva mittfältet, Shoretire, Hannibal och Garnacho på det offensiva, och Charlie McNeill längst upp.

Det var en ganska trevande inledning från båda lagen där man mest försökte känna på varandra, och det skapades inga direkta chanser under de första 15 minuterna. Dock så visade Dortmund tidigt att man var mycket farliga i kontringsspelet samtidigt som man satte en ganska hög press som United hade svårt att hantera.

Hemmalaget var också slarviga i passningsspelet till en början, men kanske var det lite nerver som spelade in där då det blev bättre med matchens gång. I den 15:e minuten lyckade man också fixa en hörna som man förhoppningsvis kunde skapa något ifrån, och en chans skapades, men inte från det laget som man trodde.

Dortmund visade prov på sitt otroliga kontringsspel när man från en United-hörna tog sig hela vägen till andra sidan, där den före detta Manchester City-spelaren Jamie Bynoe-Gittens gjorde 1-0 till bortalaget. En fantastisk kontring från Dortmund, men samtidigt borde United ha hanterat den situationen mycket bättre.

Shola Shoretire stod för en fin insats.

Efter målet så var det egentligen bara Dortmund, fram till den 23:e minuten. Då var det dags för United att kvittera, och man gjorde det efter att Zidane Iqbal hittat Charlie McNeill, som med en underbar vändning gjorde Coulibaly till åtlöje och kunde med ett fint avslut göra 1-1.

Sedan var det United för hela slanten. I den 27:e minuten hade Shola Shoretire en mycket bra chans att ge United ledningen men hans avslut gick över. Alejandro Garnacho hade sedan två hyfsade chanser i den 38:e och 41:a minuten innan han faktiskt skulle få in en boll i nät, men det målet dömdes korrekt bort för offside.

1-1 stod sig dock in i halvtidsvilan och det kändes rättvist. Dortmund var det bättre laget fram till den 23:e minuten och efter det så var United klart bättre. Shola Shoretire, Iqbal och Garnacho stod för mig ut lite extra, likaså McNeill. Fernandez växte också in i matchen efter en tveksam start.

Andra halvlek fortsatte som den första slutade, nämligen med United som det bättre laget. Dock så hade Dortmund en tidig chans efter dåligt försvarsspel från United, men Semic kunde som tur var inte förvalta sin chans.

Utöver det så var det bara United. Bland annat så hade Fernandez ett bra läge att ge United ledningen, men spanjoren fick se sitt skott räddat. Sedan var det dags för Garnacho att ha ytterligare en boll i nät, men även denna gången dömdes det bort för offside.

Garnacho lyckades inte skriva in sig i målprotokollet, trots två bollar i nät.

I den 69:e minuten gjorde Bynoe-Gittens sitt andra mål för matchen med ett mycket fint avslut, men om det var välförtjänt går att diskutera. Som tur var så skulle United få in en kvittering.

Den kom i den 85:e minuten genom ingen mindre än mittbacken Rhys Bennett. Chansen kom efter ett inlägg från Jurado där bollen eventuellt nådde engelsmannen någon meter innanför straffområdeslinjen, och Bennett visade sedan prov på riktgt fin teknik när han tryckte in bollen i nät.

United borde sedan ha fått en chans att avgöra matchen under ordinarie tid när Charlie McNeill gick ner i Dortmunds straffområde i vad som såg ut att vara en solklar straff, men den svenske domaren Kaspar Sjöberg signalerade istället för inspark.

Efter ordinarie tid var alltså ställningen 2-2 och matchen skulle avgöras på straffar. Marc Jurado var först ut för United, och spanjoren gjorde inga misstag från elva meter, men det var också det enda mål man gjorde under straffläggningen. Charlie McNeill, Hannibal och Emeran missade alla sina straffar, och fram för att avgöra för Dortmund gick tvåmålskytten Bynoe-Gittens, som säkert skickade in bollen i nät.

Det blev alltså uttåg för United och det kändes inte rättvist. Man skapade klart mer och var det bättre laget, men tyvärr lyckades man inte riktigt ta sina chanser. Utöver detta så var domarinsatsen under all kritik.

Målen

Straffsituationen

Manchester United – Borussia Dortmund 2-2 (1-1) (1-3 straffar)

Uefa Youth League, Åttondelsfinal, 1 mars


0-1 (16) Bynoe-Gittens

1-1 (23) Charlie McNeill (Iqbal)

1-2 (69) Bynoe-Gittens

2-2 (85) Rhys Bennett (Jurado)


Uniteds lag: Vitek; Jurado, Bennett, Fish, Fernandez; Iqbal (Hansen 83′), Savage; Shoretire (Emeran 83′), Hannibal, Garnacho; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK