Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Liverpool - Manchester United 5-5
Sensationell målfest och fantastisk upphämtning gav United en poäng

Manchester Uniteds U18 hade en tuff uppgift framför sig när man tog sig till Liverpool för att ta sig an tabelltvåan, men efter en fantastisk upphämtning så fick man med sig en poäng i en match som slutade hela 5-5.

United ställde upp i vad som såg ut som en 4-4-2-formation med Manni Norkett och Joe Hugill tillsammans på topp. I mål stod Eric Hanbury som framför sig hade Willy Kambwala och Rhys Bennett. Ytterbackarna i dagens match var Habeeb Ogunneye och Logan Pye. På det centrala mittfältet fick vi se Kobbie Mainoo och Maxi Oyedele, med Omari Forson och Ethan Ennis på kanterna.

United inledde matchen skakigt där man av någon anledning envisades med att spela sig ut från eget straffområde, något som sånär kostade laget ett mål. Man hade problem med att hantera Liverpools press, men det blev dock bättre ju längre matchen pågick.

United var dock inte ofarliga, och man skapade sin första bra chans i den nionde minuten genom den före detta Liverpool-spelaren Ethan Ennis, som dock stod för ett väldigt tamt avslut.

Cirka fem minuter senare kom matchens första mål, och det var hemmalaget som gjorde det. Målet kom på en hörna där Lee Jonas nådde högst, men i mitt tycke fick han lite för mycket utrymme i den situationen.

United skulle dock fortsätta att skapa chanser, denna gång genom Omari Forson som var först på ett fint inlägg från Logan Pye, men Forson fick inte någon vidare fart på nicken utan Liverpool-målvakten kunde ganska komfortabelt ta hand om bollen.

Dock så var det hemmalaget som mestadels kontrollerade den första halvleken, och 2-0 skulle komma i den 32:a minuten genom Harvey Blair, som stod för ett underbart avslut efter en lång sekvens där United borde ha kunnat få iväg bollen tidigare. Istället så fick Blair bollen precis innanför straffområdeslinjen, och placerade in den i det vänstra krysset, helt otagbart för Hanbury.

Inte långt därefter hade United en bra chans att få in en reducering, återigen genom Omari Forson, vars avslut tvingade fram en bra räddning från hemmalagets målvakt. Även om reduceringen inte kom från Forson så skulle den komma lite senare, och det var Ethan Ennis som stod för den när han med en fin utsida överlistade Liverpools målvakt, assisterad utav Logan Pye.

Ethan Ennis stod för två mål mot sitt gamla lag.

2-1 var resultatet när domaren blåste av den första halvleken, ett resultat som United borde varit nöjda med sett till matchbilden.

Det var också United som var det klart bättre laget inledningsvis i den andra halvleken. Man satte rejäl press på Liverpool men man lyckades inte ta vara på hemmalagets misstag. Istället var det Liverpool som ökade på sin ledning genom en fin kontring som avslutades av Bobby Clark, och hemmalaget skulle öka på sin ledning ytterligare dryga tio minuter senare, denna gång genom Oakley Cannonier. Inte de finaste tio minuterna försvarsmässigt från United som gick bort sig alltför lätt vid båda målen.

4-1 till Liverpool och matchen kändes nästintill avgjord, men United hade andra tankar kring det. I den 71:a minuten fick man in en reducering genom Willy Kambwala, som enkelt kunde nicka in 4-2 efter en underbar boll från Sam Murray. Och bara minuten senare gjorde Joe Hugill 4-3 efter slarv i Liverpool, och matchen var långt ifrån över.

När Liverpool dock gjorde 5-3 i den 77:e minuten så kändes det dock som att luften gick ur lite, men bara fem minuter senare gjorde Ethan Ennis sitt andra mål för matchen efter riktigt fint förarbete från Dan Gore, och det var inte över där. På tilläggstid slog Joe Hugill till igen med sitt andra mål för matchen, framspelad av Kobbie Mainoo.

Mainoo var sedan nära ytterligare en assist när han efter en fantastisk glidtackling på egen planhalva slog en passning på dryga 50 meter till Sam Mather som dock inte kunde träffa mål med sitt avslut.

5-5 blev slutresultatet i vad som var en otroligt underhållande match där United visade prov på vilja och kämparglöd när man hämtade upp ett tremålsunderläge, och fick med sig en poäng tillbaka till Manchester.

Målen

2-1

4-2

4-3

5-4

5-5

Liverpool – Manchester United 5-5 (2-1)

U18 Premier League, 12 mars


1-0 (14) Lee Jonas

2-0 (32) Harvey Blair

2-1 (45+1) Ethan Ennis (Pye)

3-1 (52) Bobby Clark

4-1 (63) Oakley Cannonier

4-2 (71) Willy Kambwala (Murray)

4-3 (72) Joe Hugill

5-3 (77) Bobby Clark

5-4 (82) Ethan Ennis (Gore)

5-5 (90) Joe Hugill (Mainoo)


Uniteds lag:

Hanbury; Ogunneye, Kambwala, Bennett, Pye (Murray 66′); Forson (Gore 66′), Mainoo, Oyedele, Ennis; Hugill, Norkett (Mather 70′)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK