Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Tottenham 3-2
United kvar i striden efter Ronaldos hattrick

När Ronaldo är vän med bollen och dessutom ser pigg ut, då vet vi alla att det kan bli seger för United oavsett laginsats i övrigt. Ytterligare några spelare får absolut väl godkänt igår men delar av laget känns fortfarande alldeles för svagt för att det ska bära hela vägen till Champions League nästa år, eller? Vi får se, med Ronaldo i målform kan allt hända. 

Som framgick i våra artiklar efter matchen igår var det en klart godkänd insats av laget där flera spelare stod för fina insatser. Fred och Matic fungerade förvånansvärt bra och Sancho fortsätter hålla en fin form. Fred får till och med omdömet “en av de bättre matcherna i United” på flera håll. Han gjorde det absolut riktigt bra igår, men det krävs också fler matcher på denna nivå innan vi kan se Fred Rodrigues som en dominerande mittfältare. Matchens största lirare var allas vår frälsare, Cristiano Ronaldo, som slog till med hattrick när det som bäst behövdes. Om han varit utanför matchtruppen hade nog dagen efter varit mer mörk. Idag är det sol.

Själv fick jag panikattacker när Pogba hade bollen på mittplan. Det var en sådan där dag där han varvade en del fina saker med ett flertal nonchalanta bolltapp. Han var inte själv om de här stundtals knepiga inspelen i mitten där Tottenham fick gratiskontringar. Kane lyckades dock inte förvalta mer än en straff (Maguire gjorde ju tvåan), så just igår gick det vägen trots en del misstag. Misstagen behöver minska i antal om vi också ska vinna mot Atletico Madrid på tisdag, oavsett Ronaldo. Det är min fasta övertygelse.

Bojan Djordjic blev närmast rabiat i studion igår när han fick möjlighet att lägga ut texten om Harry Maguire. Maguire sågades igen vid fotknölarna som en ovärdig försvarare och kapten i United. Jag vet inte om just gårdagen var anledning att återkomma till kylskåpsbegreppet och ta fram den stora sågen, men alla instämmer väl med att säsongen varit mörk för Maguire. Även jag som tidigare försvarat honom förstår att det inte duger.

Men nu ska vi alla vara glada ytterligare någon dag och tar med oss det positiva. Förutom de fina insatserna på några spelare så tycktes kampviljan också övervinna ängslan och uppgivenheten igår. Vi tar med oss det inför tisdag och den kommande perioden med idel viktiga matcher.

Höjdpunkter

Rangnicks presskonferens

Rangnick hyllade Ronaldos insats på presskonferensen efter match, men var noga med att prata om lagets reaktion och mentalitet som igår var precis vad han förväntade sig. Även Fred lyftes fram för sitt spel offensivt igår, vilket gör honom till mycket mer en än bollvinnare. Annat som framkom på presskonferensen var följande:

  • Tisdagens match mot Atletico är mycket viktig och det är upp till United att nu visa att laget kan bibehålla en hög standard
  • Vinsten mot Tottenham var mycket viktig för att gå in med rätt känsla på tisdag och framåt
  • Innan match sa Rangnick till laget att det var bästa möjliga förutsättningar för dagen att studsa tillbaka och visa Uniteds riktiga mentalitet och klass, oavsett hur besvikna truppen var efter matchen mot City.
  • Rangnick skojade om Ronaldos resa till Portugal, om det är så det behöver vara för att få honom i högform.

Andra reaktioner

Mer om matchen

Det är kul när portugisen vaknar på rätt sida

Den där Ronaldo var sugen