Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Leeds United 4-1
Ennis tvåmålsskytt när United övertygade

Manchester Uniteds U18 spelade under förmiddagen match mot tabellfemman Leeds United, och efter ett tidigt baklängesmål så tog man tag i matchen och kunde till slut vinna på ett övertygande sätt.

Travis Binnion gjorde ett antal ändringar i startelvan efter matchen mot Liverpool, och det började i mål. Istället för Eric Hanbury så fick Tom Wooster stå mellan stolparna. I backlinjen så var Willy Kambwala den enda spelaren som behöll sin plats i startelvan. Tyler Fredricson, Marc Jurado och Sam Murray fick alla starta idag istället för Ogunneye, Bennett och Pye. Dan Gore ersatte Omari Forson i startelvan, och Sam Mather fick starta istället för Manni Norkett.

Matchen startade dock på sämsta möjliga sätt för United när Leeds redan i den tredje minuten tog ledningen efter ett fint avslut från Luca Thomas. Dock svarade man på ett bra sätt genom att ta tag i matchen genom mycket bollinnehav, och i den tionde minuten fick man in en välförtjänt kvittering. Den kom genom att Sam Mather från högerkanten slog in en låg boll i straffområdet som Joe Hugill fick tag i, och Hugill stod för ett starkt avslut när han tryckte upp bollen i nättaket, helt otagbart för Leeds-målvakten.

I den 15:e minuten åkte man tyvärr på ett rejält bakslag när Kobbie Mainoo, som varit otroligt bra denna säsongen fick lämna planen på grund av skada, och han ersattes av Omari Forson.

United fortsatte att styra matchen, och i den 21:a minuten borde Willy Kambwala gett hemmalaget ledningen efter att Sam Mather hittat fransmannen med en underbar boll från en frispark, men Kambwala fick ingen riktig träff på bollen.

Ett ledningsmål skulle dock komma i den 28:e minuten, återigen efter fint spel från United där Dan Gore hittade inhopparen Forson med en fin genomskärare in i Leeds straffområde. Forson slog i sin tur en passning snett inåt bakåt som Ethan Ennis tog vara på. Ett välförtjänt mål.

Ethan Ennis verkar ha hittat formen efter en relativt trög start på sin United-karriär.

Bara några minuter senare kom också 3-1, och det var Forson, som efter en retur på Sam Mather skott kunde peta in bollen i mål. Vi ska också nämna Ethan Ennis, som stod för en mycket fin prestation där han tog sig förbi två Leeds-spelare innan han hittade Mather, vars skott alltså räddades.

United fortsatte att skapa chans efter chans. I den 33:e minuten hade Tyler Fredricson ett skott i stolpen efter en hörna. Ennis hade också en bra chans i den 41:a minuten, men kunde inte hålla ned sitt skott som gick tätt över ribban.

Det var dock Leeds som skapade den sista chansen i den första halvleken, och den kom genom målskytten Luca Thomas, vars avslut gick i stolpen.

3-1 var dock resultatet in i halvtidsvilan och det var verkligen välförtjänt. Efter baklängesmålet i den tredje minuten gjorde man en riktigt bra halvlek både offensivt och defensivt.

Den andra halvleken började också med ett tidigt mål, men denna gång kom det från Manchester United. Det kom efter fint spel på högerkanten mellan Jurado och Forson där den sistnämnda fick in en boll i straffområdet, som till slut nådde Ennis som kunde göra sitt andra mål för matchen.

Efter det så skapade man några småchanser genom Marc Jurado och Dan Gore, men för det mesta så kändes det som att man var nöjda med 4-1 och egentligen bara försökte spela av matchen, vilket man lyckades med. Man visade prov på stark mentalitet efter det tidiga baklängesmålet och stod för en mycket imponerade prestation. Ethan Ennis stod för en riktigt fin insats, och det gjorde även Omari Forson som stod för två assist efter att ha kommit in i den 15:e minuten.

Målen

1-1

2-1

3-1

4-1

Manchester United – Leeds United 4-1 (3-1)

U18 Premier League, 19 mars


0-1 (3) Luca Thomas

1-1 (10) Joe Hugill (Mather)

2-1 (28) Ethan Ennis (Forson)

3-1 (30) Omari Forson

4-1 (46) Ethan Ennis (Forson)


Uniteds lag:

Wooster; Jurado, Kambwala, Fredricson, Murray; Gore, Oyedele; Mather, Mainoo (Forson 15′), Ennis (Pye 65′); Hugill (Norkett 69′)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK