Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Middlesbrough - Manchester United 1-1
Bara en poäng trots stor dominans

Manchester Uniteds juniorer dominerade stort borta mot Middlesbrough men fick nöja sig med en poäng. Hemmalaget tog ledningen på sin första målchans men Joe Hugill kunde kvittera strax därefter. Det blev de enda målen i matchen.

Efter landslagsuppehållet välkomnades flera ledande spelare tillbaka till Travis Binnions startelva. Tyler Fredricson tog plats i mittförsvaret medan mittfältstrion utgjordes av Kobbie Mainoo, Dan Gore och Isak Hansen.

Anfallarna Charlie McNeill och Manni Norkett var inte med i matchtruppen. Norkett saknades även i veckan mot Blackburn medan McNeill har varit frånvarande i några matcher nu. Oklart om det är skador som spökar.

United var dominanta från avspark och skapade flera stora chanser första kvarten. Ethan Ennis trollade på kanten men hans inspel rensades av en försvarare. Rhys Bennett tvingade målvakten till en kvalificerad räddning på nick i efterspelet efter en hörna. Omari Forson hade ett tungt skott i ribbans överkant.

Istället var det Middlesbrough som skulle ta ledningen på deras första chans i matchen. På en kontring spelar de sig alldeles för enkelt igenom Unitedförsvaret och Ajay Matthews kan rulla bollen under Radek Vítek.

United lät sig inte misströstas av motgången och kvitteringen dröjde bara en handfull minuter. Målet kommer sedan Joe Hugill och Ennis samarbetat bra. Hugill får bollen efter en inläggspassning från Sam Murray och flickar den vidare till Ennis som lämnar tillbaka och Hugill gör mål.

Joe Hugill firar efter sitt kvitteringsmål. Då kändes det som att United skulle gå mot en säker seger. Hugills mål blev emellertid det sista i matchen.

Trots att United dominerar återstoden av halvleken får laget nöja sig med oavgjort i halvtid. Ennis är ständigt aktiv offensivt för United medan Gore och Hansen dikterar spelet på mittplanen.

Maxi Oyedele ersatte Hansen efter första halvlek. Oyedele tar, fullt naturligt, den defensiva rollen på mitten, vilket gör Mainoo mer involverad i spelet.

United är fortsatt dominanta, även om de stora chanserna inte dyker upp lika frekvent som i första halvlek. Gore har ett tungt avslut som seglar utanför. Inne i straffområdet avslutar Forson tätt utanför. Om United ska kritiseras för något, utöver effektiviteten, så är det att laget inte lyckas ge Hugill mycket att arbeta med.

Under sista fjärdedelen av matchen jämnas spelet ut. Båda lagen försvarar sina straffområden bra och det går lång tid mellan de få målchanser vi bjuds på.

Något mål blev det inte i andra halvlek och United kan knappast vara nöjda med resultatet. Vi började matchen bra men prestationen efter paus var inte lika bra.

Juniorerna har ett intensivt spelschema framöver och nästa match är redan på tisdag, då mot Sunderland på hemmaplan (MUTV, 14.00).

Uniteds mål

Middlesbrough – Manchester United 1-1 (1-1)

U18 Premier League, 2 april


1-0 (17) Matthews
1-1 (23) Joe Hugill (Ennis)


Uniteds lag: Vítek; Jurado (Kambwala 70), Bennett, Fredricson, Murray; Mainoo, Gore; Forson, Hansen (Oyedele 46), Ennis (Mather 63); Hugill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK