Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United - Chelsea 1-0
Garnacho fixade fredagsmys på Old Trafford

Manchester Uniteds reserver gjorde under fredagskvällen sin andra match den här veckan då man tog emot Chelsea hemma på Old Trafford. Inte lika målglatt som senast men väl en viktig seger plockade Neil Woods mannar i kampen om pallplatserna i ligan. Matchens enda mål gjordes av glödhete Alejandro Garnacho.  

Efter den bittra förlusten i måndags mot Leicester City var Manchester United tvungna att studsa tillbaka när bottenplacerade Chelsea gästade nordvästra England.

Kvällens match spelade på Old Trafford och kanske gav det hemmalaget en trygghet, som man annars verkade sakna tidigare i veckan när målen regnade in bakom Ondrej Mastny. Leicester gjorde tre mål i första halvlek, varpå United kom tillbaka och putsade till siffrorna till slutresultat 3-2.

Mot Chelsea ikväll blev det en resultatmässigt jämnare tillställning som de cirka tusen personerna på läktaren fick bevittna.

Man ställde upp med i stort sett samma elva som senast men med framför allt ett ganska tydligt avbräck. Hannibal fanns nämligen inte med, vilket så klart bör antyda att tunisiern finns med i A-truppen till morgondagens match mot Everton.

United skulle dock se till att klara sig utan Hannibal, och man startade matchen hyfsat piggt. Ett bra läge skulle dyka upp för lagkapten D’Mani Mellor efter knappa tio minuter när gästerna slarvade på egen planhalva. Unitedanfallarens avslut gick emellertid utanför.

Det var därefter ett hemmalag som fortsatt hade tag i taktpinnen. Mellor fortsatte komma till lägen medan Shola Shoretire och Zidane Iqbal styrde och ställde på mittfältet.

Zidane Iqbal fanns inte med i måndags men ikväll var den irakiske landslagsmannen med och styrde på Uniteds mittfält. 

Efter en halvtimme var det sedan dags att ropa på straff efter att Alejandro Garnacho gått ner i Chelseas straffområde men fick inga sympatier från domaren.

Men 17-åringen skulle kort därpå få revansch. Chelsea var återigen slarviga och United kunde vinna bollen, som till slut hamnade hos Garnacho som satte 1-0. Det var hans sjätte mål på Old Trafford den här säsongen, och då har han alltså inte gjort ett enda A-lagsframträdande för klubben. Hyfsat facit.

Hemmalaget gick därmed in i paus med en ledning i ryggen.

Vem tror ni satte fart på andra halvlek? Garnacho, naturligtvis. Den argentinske landslagsmannen satte fart längs vänsterkanten, tog sig förbi sin bevakning, och hittade sånär Mellor inne i boxen.

Chelsea hade egentligen ingenting att sätta emot. När andra halvlek var en kvart gammal hade United radat upp lägen, där bland annat Shoretire varit nära med en frispark. Finländaren Lucas Bergstrom i Chelseamålet kunde dock tippa bollen över ribban. Med sina 205 cm är räckvidden förmodligen hans minsta bekymmer.

När klockan hade börjat ticka upp mot 70 smög sig huvudstadslaget fram i banan men kom inte närmre än ett skott som styrdes över till hörna.

Därefter var det United för hela slanten fram till slutsignal. Mellor jagade mål och Garnacho försökte sig på akrobatiska nummer men det ville sig inte riktigt. Det ska även sägas att Charlie Wellens och Álvaro Fernandez på Uniteds ytterbackspositioner stod för fina insatser genom sina offensiva hot. Framför allt vänsterbacken Fernandez är en spelare som ofta är rolig att titta på, då han ofta söker att driva bollen framåt med sin fina teknik.

Det faktum att också Neil Wood väntade till matchminut 85 till första bytet tyder sannolikt på att han var nöjd med kvällens prestation. Kanske hade han önskat att fler mål hade gjorts. Så blev inte fallet. United vann till slut med 1-0 men klart var i alla fall att det var en betydligt mer kontrollerad insats än i måndags.

I nästa match väntar Arsenal för reservlaget men inte förrän om två veckor. Även den matchen spelas hemma på Old Trafford.

Manchester United – Chelsea 1-0 (1-0)

Premier League 2, 8 april


1-0 (35) Alejandro Garnacho


Uniteds lag: Mastny; Wellens, Fish, Hardley, Fernandez; Svidersky, Emeran, Shoretire (Stanley 85); Iqbal, Garnacho (Gore 90), Mellor


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK