Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
United svarar på protesterna / Rashford firade 300

Veckans sista nyhetssvep levereras här och det blir ett relativt kort sådant. Huvudnyheten är hur Manchester Uniteds pressavdelning uttalat sig angående de protester som skedde vid Old Trafford igår.

Vi uppmärksammar också att Marcus Rashford igår firade 300 matcher i Unitedtröjan.

Klyschiga svar på protesterna

I samband med att Manchester United tog emot Norwich City hemma på Old Trafford igår hölls också planenligt protester mot ägandesituationen i klubben, där familjen Glazer som bekant står längst fram i skottgluggen.

Protesterna igår var långt mer städade än de som skedde för cirka ett år sedan, när United skulle mött Liverpool. Den matchen tvingades ställas in efter att folk tagit sig in på arenan och ställt till med oreda.

Det kanske mest noterbara igår var att en del betalande fans väntade 17 minuter efter avspark med att gå in, detta som ett budskap riktat mot Glazers, som ägt klubben i just 17 år.

Under gårdagen uttalade sig emellertid Uniteds pressavdelning gällande protesterna. Egentligen sades väl inte så mycket konkret. Klyschor som att man jobbar hårt för att nå framgång på planen igen och att man också vill stärka engagemanget med fansen.

Vidare uttryckte man förståelse för att fansen gör sina åsikter hörda och att man tillsammans ska arbeta för att ta klubben dit den hör hemma.

Rashford firade 300

Trots att Marcus Rashford bara är 24 år gammal känns det som att han har varit med i en evighet i Manchester United.

De flesta minns säkert debuten mot danska Midtjylland i Europa League i februari 2016. Två mål blev det då och han ville så klart inte vara sämre när ligadebuten kom, några dagar senare. Två mål blev det även då, mot självaste Arsenal.

Idag, sex år senare, har engelsmannen hunnit med 300 framträdanden i den röda tröjan. Milstolpen nåddes igår när Norwich City besegrades.

Tråkigt nog har Rashford inte fått det att lossna på länge nu men vi hoppas givetvis att det vänder till snart.