Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United – Liverpool uppskjuten

Nu har det kommit ett officiellt besked: Manchester United kommer inte möta Liverpool idag. Matchen är uppskjuten av säkerhetsskäl.

Från Uniteds officiella hemsida hämtar vi detta:

Efter diskussioner mellan polisen, Premier League, Trafford Council och klubbarna har vår match mot Liverpool skjutits upp på grund av säkerhetsskäl kring protesterna idag. Diskussioner med Premier League kommer nu äga rum för att hitta ett annat datum för matchen.

Våra fans är passionerade om Manchester United, och vi erkänner helt rätten till yttrandefrihet och fredfulla protester.

Vi beklagar emellertid störningar mot laget och de handlingar som riskerar att sätta andra fans, personal och polisen i fara. Vi tackar polisen för deras stöd och hjälper dem vid eventuella utredningar.

Från Premier League hämtar vi följande:

Efter säkerhetsintrånget på Old Trafford har matchen Manchester United mot Liverpool skjutits upp.

Detta är ett kollektivt beslut från polisen, båda klubbarna, Premier League och lokala myndigheter.

Säkerheten  för alla på Old Trafford är av yttersta vikt. Vi förstår och respekterar de starka känslorna men fördömer alla våldshandlingar, skadegörelser och överträdelser, särskilt med tanke på de därmed medföljande Covid-19-överträdelserna. Fans har många kanaler för att göra sina synpunkter kända, men en minoritets handlingar som sågs idag har inget rättfärdigande.

Vi sympatiserar med polisen och de funktionärer som var tvungna att hantera en farlig situation som inte borde ha någon plats i fotbollen.

När matchen kommer spelas kommer kommuniceras i sinom tid.

När kan matchen spelas?

När matchen skall tryckas in i spelschemat vet vi alltså inte i nuläget, och att hitta en speldatum kommer inte bli det enklaste.

23 maj är Premier Leagues sista omgång, då skall alla lag spela sin sista omgång, så före det måste matchen in. Tittar vi i Uniteds spelschema har United dessa matcher kvar.

  • Torsdag 2021-05-06 (21.00) Roma
  • Söndag 2021-05-09 (15.05) Aston Villa
  • Onsdag 2021-05-12 (19.00) Leicester City
  • Tisdag 2021-05-18 (tid ej klar) Fulham (kommer att spelas 18 eller 19 maj.)
  • Söndag 2021-05-23 (tid ej klar) Wolverhampton Wanderers

Spontant finns det egentligen ett datum, lördag den 15 maj, men om vi då tittar på Liverpools schema så har de en match som skall spelas dagen efter, alltså söndagen den 16 maj.

Liverpool är å andra sidan inte kvar i Europaspelet, och har därför tid i mitten av de två kommande veckorna, men då har alltså United matcher. Om vi skall spekulera så är faktiskt imorgon måndag ett datum som borde kunna bli aktuellt, eftersom United inte har Roma förrän torsdag.

Det skall också sägas att vi i detta resonemang inte tagit tv-bolagens krav i beaktande, och som vi vet har tv-bolagen alldeles för mycket att säga till om.

Vi meddelar givetvis när besked kommer.