Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United - Arsenal 1-1
En hemmaavslutning som borde vunnits

Efter två veckors uppehåll var Manchester Uniteds reservlag tillbaka i spel och välkomnade under fredagskvällen Arsenal till Old Trafford. En relativt jämn tillställning slutade till sist med…

Reserverna hade under kvällen chans att gå om just Arsenal i tabellen, från fjärde till tredje plats, och därmed också sätta press på trean West Ham United…

Före match var kanske annars det “stora” samtalsämnet att Hannibal fanns med från start i Neil Woods laguppställning. Inte för att tunisiern inte platsar, utan snarare tvärtom. När United blev förnedrade mot Liverpool i tisdags blev Hannibal inbytt och visade åtminstone någon form av vilja (egentligen inte mer än så, även om en del verkar vilja få det till just det).

En som däremot inte var uttagen ikväll var Alejandro Garnacho. Argentinaren har fått ett genombrott den bär säsongen och har emellanåt vunnit matcher på egen hand åt sitt lag. Belöningen har blivit A-truppen för 17-åringen men väl där väntar han fortsatt på debuten. Kanske kommer den imorgon? Garnacho har nämligen rest med Ralf Rangnicks gäng ner till London för morgondagens möte med Arsenal.

Ingen Garnacho ikväll men väl en Hannibal.

Arsenal hette alltså motståndet även ikväll och det skulle visa sig bli en jämn batalj. United inledde matchen med att sticka upp längs kanten, där ytterbacken Charlie Wellens inlägg sånär nådde D’Mani Mellors panna. Kort därpå hade Martin Svidersky matchens första skott på mål men det gick rakt på gästernas målvakt, Ovie Ejeheri.

Mellor skulle därefter göras ner och fixa frispark åt United i ett ganska bra läge. Noam Emeran tog hand om frisparken och närmade sig krysset, men gästernas målvakt var med på noterna.

Mycket skulle fortsätta att handla om Mellor inledningsvis. Efter dryga kvarten hade tog sig anfallaren in i straffområdet och i vänsterytterposition och sökte bortre hörnet med ett avslut, men ingen lycka denna gång heller.

United tryckte på och Arsenal hotade aldrig nämnvärt. Charlie Patino hos gästerna testade Radek Vitek i Unitedmålet men inga bekymmer för tjecken. Annars hände en del längs Wellens högerkant. 19-åringen tog sig till inläggsläge men återigen missade Mellor bollen med huvudet.

Ologiskt nog skulle sedan ledningsmålet för Arsenal komma. Efter en halvtimmes spel. Danske Mika Miereth rakade enkelt in en retur som Vitek i hemmamålet släppte och 0-1 var ett faktum. Inte oväntat gav detta gästerna lite luft under vingarna. Kido Taylor-Hart, som tvingade Vitek till returen på målet, kom till avslut trots halvdan vinkel och satte Unitedkeepern återigen i arbete. Den här gången med en bra räddning.

De sista minuterna av första halvlek var det ändå United som låg på men resultatet var inte till ens favör när de första 45 skulle summeras. Måhända saknade man lite av Garnachos kreativitet och förmåga att ta tag i saker själv?

Emeran visade i alla fall precis i början av andra halvlek att så inte behövde vara fallet. Álvaro Fernandez, Hannibal, och Shola Shoretire länkade fint ihop ett anfall, där den sistnämnde till slut friställde Emeran med en fin, genomskärande passning. Fransmannen tog fint emot bollen i steget och bredsidade in kvitteringen mellan Ejeheris ben. Naturligtvis ett skönt mål att få så pass tidigt in i andra halvlek.

Emeran stod för en fin insats ikväll och fick kröna det med ett vackert mål precis i inledningen av andra halvlek.

Målet bidrog till att United kunde etablera tryck mot Arsenal men när nästa läge dök upp ville det sig inte, detta efter att ett litet missförstånd uppstått mellan Mellor och Shoretire och läget rann ut i sanden. Shoretire skulle dock fortsätta vara involverad i mycket som gick Uniteds väg. Bland annat tvingade han Arsenalkeepern till en räddning som innebar höra för hemmalaget.

Med cirka 20 minuter kvar dök ett jätteläge upp för Mellor efter att ett avslut från Emeran styrts via en motståndare och serverat anfallaren framför mål. Mellor fick emellertid inte riktigt kontroll på fötterna och det var tydligen en sådan där dag när det inte stämde.

Mot slutet skulle sedan Arsenal få ett par lägen, bland annat i form av frispark en bit utanför straffområdet men det slutade med att en av planens bästa spelare i form av Emeran i stället vann frispark åt United. Vitek skulle dock få göra ett viktigt ingripande när tio minuter återstod. Den nästan två meter långe målvakten hann ner och kunde greppa bollen i sin famn.

Men om det var något lag som ändå trycket på för segern var det United. Hannibal stod för sin bästa aktion när han tog sig förbi tre, fyra spelare och serverade Mellor vars skott blockerades.

Bytena med Isak Hansen in samt skadecomebackande Mateo Mejia satte ingen större prägel på matchbilden, utan det blev till slut en delad pinne på Old Trafford. Läget därmed oförändrat i tabellen mellan United och Arsenal. Nu återstår faktiskt bara en match den här säsongen för reservlaget – Liverpool borta.

Målet

Manchester United – Arsenal 1-1 (0-1)

Premier League 2, 22 april


0-1 (29) Mika Miereth

1-1 (47) Noam Emeran (Shoretire)


Uniteds lag: Vitek; Wellens, Fish, Bennett, Fernandez; Savage, Svidersky (Hansen 73), Shoretire, Emeran (Mejia 87); Hannibal, Mellor


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK