Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Liverpool - Manchester United 3-1
Förlust på Merseyside i säsongsavslutningen

Manchester Uniteds reserver avslutade idag säsongen på sämsta tänkbara vis, nämligen förlust borta mot Liverpool. Inte nog med det, man lät i och med det Merseysiderivalen gå om i tabellen.

Nu låg förvisso United på fjärdeplats inför och slutade nu ett hack ner efter dagens förlust, så egentligen är det mest av akademiskt intresse. Likväl är det ändå tungt att förlora mot Liverpool samt släppa förbi dem i tabellen.

United ställde för dagen upp med ett starkt manskap, där den assisterande, och emellanåt spelande, tränaren Paul McShane hittade in i startelvan. Med sina 36 år skulle han nästan kunnat vara farsa åt de flesta i laget.

I övrigt hittade vi spelare som knackat på dörren till A-laget i form av Álvaro Fernandez, Alejandro Garnacho, Hannibal, och Shola Shoretire. Garnacho, som gjorde Premier League-debut mot Chelsea i torsdags, visade idag varför det snart är dags att ta steget fullt ut till seniorverksamheten. Ett mål blev det för argentinaren men hans kvittering räckte inte mot ett starkare hemmalag.

Det skulle bli uppförsbacke direkt för gästernas del, då tidigare nämnde Shoretire varit olycklig och stått för ett självmål efter bara fem minuters spel.

Garnacho skulle dock se till att ordna till siffrorna på resultattavlan. Fernandez låg bakom målet efter att först snott åt sig bollen på egen planhalva och serverade sedan Garnacho med en delikat genomskärare som friställde argentinaren. Kylan var det inget fel på i samband med avslutet, då Garnacho läckert chippade bollen över målvakten.

Alejandro Garnacho slog till igen men argentinarens mål räckte inte till någonting.

Annars var det Liverpool som hade hyfsad kontroll på matchbilden men United stack upp ett par gånger och hotade. Efter knappa halvtimmen skulle dock Liverpool få med sig en straff efter att Martin Svidersky tagit bollen med handen i eget straffområde. Men Radek Vitek i Uniteds mål gick åt rätt håll och höll kvar ställningen till 1-1.

Efter tryck från hemmalagets sida skulle sedan ledningsmålet komma. Rhys Williams, som gjort en del A-lagsframträdanden i Liverpool, nådde högst på en höjdboll och vann duellen mot McShane. Resultatet av det blev alltså 2-1.

Halvtidsvisslan var sannolikt det bästa som kunde hända United, då Neil Wood och killarna kunde få läge att snacka ihop sig.

Ett par minuter in i andra var det ändå Liverpool som var närmre att dra ifrån snarare än United att komma ikapp. James Balagizi i hemmalaget fick ett jätteläge på nick men bollen träffade överliggaren.

United verkade inte ha fått ordning på grejerna och halvtidssnacket hjälpte nog föga. Ett Liverpool som kontrollerade spelet skulle till slut hitta in med ett 3-1-mål, vilket kändes som ridån för Uniteds del. Tyler Morton hittade igenom med en passning fram till Jack Bearne som satte trean bakom Vitek.

Lite senare skreks det på ny straff för Liverpool efter att nämnde Vitek gjort ner en i hemmalaget, men domaren friade den gången. Tjecken ska helt enkelt ha tagit boll först och spelare sedan.

Att United gjorde ett trippelbyte, där Fernandez, Garnacho, och Hannibal utgick, gjorde så klart inte uppgiften enklare när 20 minuter återstod. Huruvida byten implicerar att trion, eller delar av den, kommer vara delaktiga i Uniteds match mot Brentford imorgon ska dock låtas vara osagt. Dagens 70 minuter för dessa herrar blev i alla fall de sista för den här säsongen och inbytte Daniel Gore, Mateo Mejia, och Noam Emeran lyckades inte förändra särskilt mycket.

Matchen spelades av tämligen komfortabelt av hemmalaget och för Uniteds del blev det en femteplacering i tabellen. Ett resultat av att man egentligen aldrig hittat kontinuitet under säsongen. Resultatraden 11-6-9 med målskillnaden 46-43 är ganska talande för att säsongen varken blivit hackad eller malen för reservlaget.

Målet

Liverpool – Manchester United 3-1 (2-1)

Premier League 2, 1 maj


1-0 (5) självmål (Shoretire)

1-1 (20) Alejandro Garnacho (Fernandez)

2-1 (33) Williams

3-1 (63) Bearne


Uniteds lag: Vitek; Wellens, McShane, Fish, Fernandez (Emeran 69); Svidersky, Savage, Shoretire, Hannibal (Gore 70), Garnacho (Mejia 70); Mellor


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK