Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Brentford
Heta bin kommer till Old Trafford

Så var det dags för den sista hemmamatchen denna säsong. De flesta United-anhängare tycker sannolikt det är skönt att det snart är över, endast tre matcher återstår. Det blir tufft att nå Europa men även lagen bakom United, West Ham och Wolverhampton har tuffa matcher kvar på schemat. I morgon väntar heta Brentford FC, ”the bees”, hemma på Old Trafford. 

En fråga att ställa sig såhär när säsongen snart är över, är om vi verkligen vill spela i Europa nästa säsong. Många menar att det lika gärna kan kvitta så Ten Hag får tid att implementera ett spelsystem och finna rätt balans i laget. Men visst, det är nog inte fel att pröva lite nya spelare även i Europa League.

Jag råkade vara på plats i Manchester vid torsdagens match mot Chelsea och det man lyssnar in är att många hoppas på Ten Hag, men det är också tydligt att det handlar mycket om hopp snarare än tro. Glazers out skanderas fortfarande högt och ofta på och runt om arenan.

Manchester United

United kommer med endast en seger på de senaste sex matcherna och det mot jumbon Norwich, ni hör själva hur det låter. Det har stundtals sett bättre ut i de senaste två matcherna men tyvärr är stunderna korta. Chelsea dominerade torsdagens match och borde ha vunnit. Vad ska då Rangnick hitta på i sin sista match som tränare på Old Trafford? Svårt, men nog bör han ge ungdomarna lite mer speltid än några minuter. Oddsen för det är oklara eftersom de aktuella ungdomarna som fanns i truppen mot Chelsea spelade U23 under dagen mot Liverpool, se rapport här.

Lite beroende på tillgängliga spelare tror jag på startelvan nedan. Om Fred är spelbar tar han en plats bredvid McTominay på mitten. Lindelöf och Varane får troligen fortsatt förtroende. Ytterbackarna är inte bra just nu men alternativen är få. När Sancho saknas offensivt är alternativen dåliga även där, men mycket talar väl för att Rashford och Elanga startar igen.

Så usel som Rashford såg ut mot Chelsea så tycker jag dock Rangnick bör ge någon annan chansen, t.ex. unge Garnacho. Juan Mata är troligare även om det känns fegt.

Möjlig startelva:

Brentford

Brentford kommer med en mycket fin form i bagaget. På de sju senaste matcherna har de vunnit fem, bland annat mot Chelsea och West Ham, och lyckats ta poäng mot Tottenham. Det blir ingen lätt uppgift för United, den saken är klar. Tränare Thomas Frank har gjort det bra med Brentford i högsta ligan och som vi vet har han lyckats plocka in flera fina skandinaviska spelare till laget.

Senaste tillskottet är Christian Eriksen som kom från Inter när han inte tilläts spela med en inopererad hjärtstartare i den italienska ligan. Eriksen har sett vass ut, gjort ett mål och två assist, och har ännu inte varit med och förlorat med laget. Brentford saknar Ethan Pinnock och sedan tidigare skadade Mathias Jørgensen i försvaret. På mittfältet saknas Frank Oneyka och framåt Goddos och Canós. Danske Christian Norgaard och norske Kristoffer Ajer förväntas vara tillbaka efter att båda missat matchen mot Tottenham.

Även svenske Pontus Jansson verkar ha hittat formen igen. Han har hyllats i flera av de senaste matcherna och har spelat hela 33 av 34 matcher för Brentford i Premier League under säsongen. Två mål och en assist har Jansson noterats för.

Lagets främste målskytt som också kommit igång under senare tid är Ivan Toney. Han har nätat 12 gånger hittills och är ett ständigt hot. Han lär börja på topp tillsammans med franske Bryan Mbeumo.

Möjlig startelva:

Historik

Lagen har mötts 13 gånger i tävlingsspel där United vunnit sex och Brentford fem. Under säsongen blev det oavgjort i en försäsongsmatch och sedan vann United ganska klart med 3-1 i januari när vi bland annat fick se Elanga göra ett snyggt mål.

Visste ni att…

 • United har inte tagit emot Brentford på hemmaplan sedan 1975 då det blev seger med 2-1 i ligacupen. I ligan var senaste mötet för över sjuttio år sedan, 1946, då det blev vinst för United med 4-1.
 • Christian Eriksen har skapat flest chanser av alla i Brentford sedan han kom in i laget (sex matcher).
 • Det ryktas om att Erik ten Hag vill se Eriksen i Manchester United nästa säsong. Eriksen tränade med Ajax och Ten Hag under sin rehabliteringsperiod efter kollapsen i EM förra sommaren.

Matchinformation

Manchester United
Brentford
Turnering: Premier League, omgång 35
Tid: Måndagen den 2 maj 2022, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Chris Kavanagh
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Sancho (halsfluss, eventuellt 22 maj)
 • Pogba (skadad, troligen nästa säsong)
 • Shaw (ben, troligen nästa säsong)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Cavani (vad, liten chans)
 • Fred (muskel, liten chans)
 • Lingard (personliga skäl)
 • Maguire (knä, inget datum, liten chans)
 • Wan-Bissaka (skadad, liten chans)
FORM
O2/4LeicesterHPL1-1
F9/4EvertonBPL0-1
V16/4Norwich CityHPL3-2
F19/4LiverpoolBPL0-4
F23/4ArsenalBPL1-3
O28/4ChelseaHPL1-1

Brentford

Skador och avstängningar:

 • Pinnock (lår, eventuellt 7 maj)
 • Canós (lår, eventuellt 7 maj)
 • Onyeka (fot, nästa säsong)
 • Jorgensen (ljumske, nästa säsong)
 • Ghoddas (fot, inget datum)
Tveksamma:

 • Ajer (hjärnskakning)
 • Norgaard (vad)
FORM
V12/3BurnleyHPL2-0
F20/3LeicesterBPL1-2
V2/4ChelseaBPL4-1
V10/4West HamHPL2-0
V16/4WatfordBPL2-1
O23/4TottenhamHPL0-0

United mot Brentford

Totalt:147-2-531-24
Hemma:74-1-218-9
Premier League:11-0-03-1
SENASTE MÖTENA
V1946-12-07HD14-1
O1947-04-12BD10-0
V1975-09-10HLC2-1
V2022-01-19BPL3-1
SENASTE HEMMAMATCHER
F1937-02-13HD11-3
V1939-04-22HD13-0
V1946-12-07HD14-1
V1975-09-10HLC2-1