Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

FA Youth Cup: Manchester United - Nottingham Forest 3-1
Manchester United vinnare av FA Youth Cup!

Manchester United fick under kvällen titulera sig vinnare av FA Youth Cup framför 67 492 åskådare som hade tagit sig till Old Trafford. Stor matchhjälte blev Alejandro Garnacho som stod för två mål i en match som slutade 3-1 till United.

Manchester United ställde upp i sin vanliga 4-2-3-1:a med Radek Vitek i mål, och en backlinje beståendes utav Marc Jurado, Rhys Bennett, Louis Jackson och Sam Murray. I de två hållande mittfältsrollerna hittar vi föga förvånande Kobbie Mainoo och Dan Gore som båda varit två av lagets bästa spelare denna säsongen. I de tre offensiva mittfältsrollerna fanns Sam Mather, Isak Hansen och Alejandro Garnacho, och på topp spelade Charlie McNeill.

När matchen sedan drog igång så var det till en början ett nervöst United vi fick se på plan, och det är såklart inte konstigt när man spelar inför knappa 70 000 personer på Old Trafford. Det var inte mycket organiserat spel utan man förlitade sig på långbollar, något som inte riktigt funkade. Det var istället bortalaget som inledde bäst, och redan i den tredje minuten skapade man en bra chans när bortalagets kapten Jamie McDonnell nickade bollen strax utanför Viteks högra stolpe.

United skulle dock jobba sig in i matchen och när sedan Isak Hansen flöt fram i banan och fixade en frispark utanför Nottinghams straffområde, så var det dags för matchens första mål. Det var kaptenen Rhys Bennett som nådde fram på Sam Murrays delikata inlägg och nickade in 1-0 till United och Old Trafford brast ut i jubel.

Nottingham letade dock efter en snabb kvittering och hade två chanser väldigt tätt inpå varandra, men United-spelarna var mer än villiga att täcka varje skott som kom mot Vitek.

Bortalaget fortsatte att trycka på och hade ytterligare en farlig chans från en hörna när United inte lyckades något vidare med markeringen. Chanserna fortsatte att komma men återigen så täckte United-spelarna skott efter skott.

Sedan var det dags för United och mer specifikt Alejandro Garnacho att skapa sin första riktiga chans i matchen när han från en lite snäv vinkel drog sitt avslut några meter utanför stolpen. Argentinaren skulle sedan få ytterligare en chans där hans avslut sånär letade sig in i det bortre krysset, men något mål blev det icke.

Alejandro blev matchvinnare ikväll med sina två mål.

Precis innan halvtid så drog Joshua Powell till med sin vänsterfot någon meter utanför United straffområde, men det var ett ganska tamt skott och det såg ut att bli en enkel räddning för Radek Vitek. Så blev dock inte fallet. Istället letade bollen sig in under den tjeckiska målvakten och 1-1 var ett faktum. Det var såklart ett tråkigt sätt att släppa in ett mål på, men resultatet i sig var rättvist sett till matchen.

I andra halvlek så var det United som tog tag i taktpinnen inledningsvis och man hade flera chanser i samma sekvens, men bortalaget gjorde det bra defensivt genom att hålla sig nära United-spelarna och inte ge dem något utrymme att få iväg skott. Dock lyckades man inte med det när Marc Jurado drog på med ett hårt skott som tvingade fram en bra räddning från bortalagets målvakt.

Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka där det nu var Nottinghams tur att tur att ta över matchen, dock utan att skapa några alltför många chanser som hotade Vitek. Det skapades faktisk väldigt få chanser mellan båda lagen, och vi fick vänta fram till den 78:e minuten för nästa chans. Då lyckades Garnacho få tag i bollen någon meter utanför Nottinghams straffområde, och Argentinaren hade haft ett friläge om han inte gjorts ner vad som såg ut att vara precis utanför straffområdet. Domaren, med hjälp av sin linjedomare valde dock att peka på straffpunkten och Garnacho stegade själv fram och slog säkert in ledningsmålet.

Men det var inte över där. I den fjärde stopptidsminuten av åtta så var Argentinaren framme igen, och med lite hjälp av en styrning på Nottingham-spelare sköt han in 3-1. Det blev också slutresultatet och Manchester United kan titulera sig FA Youth Cup-mästare för elfte gången.

Class of 22′ har nu skrivit in sig i historieböckerna och det är så otroligt välförtjänt. I en annars bedrövlig säsong så har juniorlaget gett oss något att fira, och för det ska de ha ett otroligt tack!

Målen

Manchester United – Nottingham Forest 3-1 (1-1)

FA Youth Cup, final , 11 maj


1-0 (13) Rhys Bennett (Sam Murray)

1-1 (44) Joshua Powell

2-1 (78) Alejandro Garnacho (straff)

3-1 (90+4) Alejandro Garnacho


Uniteds lag: Vitek; Jurado, Bennett, Jackson, Murray; Mainoo, Gore; Mather (Aljofree 86′), Hansen (Oyedele 65′), Garnacho; McNeill (Hugill 65′)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK