Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag mästare – börjar Unitedarbete direkt / Rykten om De Jong

Ett matigt nyhetssvep kommer här. Vi konstaterar att Erik ten Hag avslutade på topp i Ajax, och att han redan verkar igång med sitt Unitedarbete. Frenkie de Jong har det pratats om en del det senaste dygnet, vi med rykten som först var starka som sedan tonades ner. Det sägs också att Alejandro Garnacho är på väg att få ett nytt kontrakt.

Ten Hag mästare – börjar Unitedarbete direkt

Erik ten Hag avslutade sin tid i Ajax på bästa sätt, med att bli holländsk mästare för tredje gången i rad. Holländaren tog över Ajax under hollländska ligans vinteruppehåll 2017/18, och ledde laget till en andraplats den säsongen. Sedan dess har han sett till att Ajax toppat tabellen i slutet av samtliga fyra hela säsonger han ledde laget, dock avbröt man i Holland säsong 2019/20 helt på grund av pandemin och ingen titel delades ut det året.

Redan dagen efter ligavinsten, alltså idag, ser han ut att han påbörjat sig Unitedarbete, då han träffat representanter från United, bland annat John Murtough, för att prata om värvningar respektive försäljningar.

Nedtonade De Jong-rykten

En av de spelare som skall ha diskuterats är Barcelonas Frenkie de Jong, som det varit mycket snack om det senaste dygnet.

Snacket om De Jong började med Gerard Romero, som är en journalist som kan mycket om Barcelona men också ibland ser ut att arbeta för klubben med de rykten han placerar.

Romero påstod igår att det med 95 % sannolikhet skulle bli så att De Jong flyttar till Manchester United. Dessa rykten stillades dock under kvällen, bland annat från Simon Stone som bekräftar att United gillar De Jong, men att många andra klubbar också gör det och att ingenting är klart med holländaren.

Det som skulle kunna tala till fördel för United är att De Jong tidigare jobbat med Ten Hag, men till nackdel talar Uniteds missade Champions League-spel.

Garnacho-kontrakt på gång

Uniteds lovande talang Alejandro Garnacho, som igår utsågs till säsongens juniorspelare i klubben, är på väg att erbjudas ett nytt kontrakt av Manchester United.

Den Madridfödde argentinaren (i landslagssammanhag representerade han senast Argentina, även om han fortfarande kan välja att spela för Spanien) skrev på sitt första a-lagskontrakt förra sommaren, då han fyllde 17, men efter att ha haft en fin utveckling under säsongen som gått ser nu United ut att vilja knyta honom till sig under en längre tid framöver

Damer tränar annorstädes

United har bekräftat att Ona Batlle och Signe Bruun har givits tillåtelse att träna med andrar klubbar för att förbereda sig inför damernas Europamästerskap. Batlle tränar med Levante, medan Bruun håller till i Lyon.

Colin Gibson drabbad av demens

Vi avslutar med tråkiga nyheter, då den förre Unitedspelaren Colin Gibson bekräftat att han lider av demens. Gibson spelade i United mellan 1985 och 1990, men nådde sina största framgångar med Aston Villa som han representerade från 1978 och under den första halvan av 80-talet.

Gibson är endast 62 år gammal, och är i ett tidigt stadie av sin sjukdom.