Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Nottingham Forest 1-1
Full rotation i säsongsavslutningen

Manchester Uniteds juniorer tog återigen emot Nottingham Forest men kände möjligen en liten mättnad efter segern i FA Youth Cup tidigare i veckan. Manni Norkett såg till att utjämna för United under dagen i en match som slutade 1-1, detta trots att bägge lagen fick varsin straff.  

Det var ett ungt lag och en tämligen nykomponerad startelva som Travis Binnion ställde på ut på banan idag. Faktum var ingen från senaste matchen fanns med från start idag. Bland annat gjorde 15-årige Harrison Parker startdebut. Parker kom från Arsenal inför den här säsongen och spelar på den ganska utsatta mittbackspositionen.

Debut från start blev det även för nyförvärvet Toby Collyer från Brighton & Hove Albion. Den 18-årige mittfältaren anslöt till United i mars i år och spås en fin framtid.

En annan 15-åring i form av Ruben Curley spelade också från start men har sedan tidigare representerat U18-laget, vilket skedde i januari i år. På högerbacken gjorde också James Nolan sin första start.

Med Nottingham bakom sig i tabellen inför räckte det med ett kryss för United och därmed också behålla tredjeplatsen, som blev slutplacering för den här säsongen. Bara Liverpool (2) och Manchester City (1) var starkare.

Joe Hugill längst fram hade matchens första avslut på mål men engelsmannens skott gick rakt på gästernas målvakt. Därefter hade Curley en chans med vänsterfoten men ingen lycka den gången för ynglingen.

Det var till stor del United som hade initiativet i matchen och i efter knappa 25 minuters spel kom så den stora chansen. Dagens lagkapten, Sonny Aljofree, nådde högst på en hörna men nicken gick i ribban.

Men kort därpå svängde det. United tvingades till ett tidigt byte, där Logan Pye utgick på grund av skada och ersattes av Marc Jurado till vänster i backlinjen. Bara minuten senare kom så nästa olycka i form av ett baklängesmål. Dale Taylor i Nottingham drog till med ett vänsterskott utanför straffområdet, som Tom Wooster inte nådde.

Firma Norkett/Hugill hade mot slutet av halvleken ett par lägen men bollen ville inte in. Det sista som hände var dock att man skulle få en biljett in i matchen, detta efter att Norkett gjorts ner innanför straffområdet och fixat en straff. Och, hur är det nu? Ska den som har fixat straffen också ta hand om den? Inte i detta fall. Aaron Bott i bortalagets mål gick åt rätt höll och nöp den.

Manni Norkett var inblandad i det mesta Uniteds väg. Här skjuter han in kvitteringsmålet.

Surt precis inför halvtidsvilan men om spelarna hade vetat vad som väntade precis i början på andra hade de inte behövt vara nedstämda.

Först och främst byttes Daniel Gore in mot Collyer och inom loppet av en minut var också kvitteringen ett faktum. Tidigare inbytte Jurado drev upp bollen och hittade fram till Norkett, som den här gången hade bättre lycka. Avslutet satt säkert i bortre hörnet och United var med i matchen igen.

Men när knappa timmen var spelad skulle domaren blåsa för elvametersspark igen. Den här gången åt gästerna. Debutanten Parker var olycklig och orsakade straffen men tur var då att Wooster var med på noterna. Straffen var visserligen riktigt svagt slagen men det tar inget ifrån Wooster.

Därefter var det trafik åt bägge hållen, med bland annat Omari Forson som hade ett par lägen. På det stora hela var möjligen United det bättre laget men ett oavgjort resultat kändes nog inte helt orättvist. Kanske är Nottingham lite missnöjda, då de vid vinst hade kunnat gått om United men nu blev det åtminstone en pallplats för hemmalaget, utöver den där sköna segern i FA Youth Cup mot samma motstånd.

Målet

Manchester United – Nottingham Forest 1-1 (0-1)

U18 Premier League, 14 maj


0-1 (34) Dale Taylor

1-1 (46) Mani Norkett (Marc Jurado)


Uniteds lag: Wooster; Nolan, Parker, Aljofree, Pye (Jurado 33); Collyer (Gore 46), Oyedele, Curley (Mather 71), Forson; Hugill, Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK