Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Inget landslag för Lindelöf / Duo ryktas bort / Garner till Premier League

Veckans inledande nyhetssvep tar avstamp i en svensk landslagsnyhet som nådde oss för en stund sedan. Kort och gott handlar det om att Victor Lindelöf missar den svenska landslagssamlingen. Vidare dyker vi ner i damlaget och konstaterar att det rör på sig vad gäller transferrykten. 

Vi tar också upp lite punkter som The Telegraph har listat, med fokus på United pågående återuppbyggnad. Sist men inte minst säger vi grattis till utlånade James Garner, som igår tog klivet upp till Premier League med sitt Nottingham Forest.

Lindelöf missar svensk landslagssamling

Det blir extra semester för Victor Lindelöf. Unitedmittbacken kommer inte delta när Sverige samlas inför Nations League-spel i juni, detta lät förbundskapten Janne Andersson meddela under en presskonferens på måndagseftermiddagen.

“Victor har lämnat återbud på grund av återkommande skadeproblematik i sitt klubblag,” säger Andersson till media.

Det nämns inte men högst troligt handlar det om ryggbesvären som 27-åringen dragits med under en längre period.

Hemligheterna bakom Uniteds återuppbyggnad

The Telegraph har tagit ett krafttag kring rapporteringen om den återuppbyggnad som just nu pågår i United. James Ducker har lagt ut en text där man grävt djupt för att hitta en förklaring till hur de sportsliga framgångarna lyst med sin frånvaro det senaste decenniet men man gör också en framåtblick och ser hur den negativa trenden, med dåliga beslut från topp till tå, kan brytas.

Bland annat lyfter Ducker fram den nye verkställande direktören, Richard Arnold, och den relativt nyrekryterade fotbollsdirektören, John Murtough, som personer vars intention inte kommer vara att luta sig tillbaka och låta saker förbli som de har varit.

“Det har varit som om en orkan blåst in,” säger en ej namngiven källa om deras intåg.

Rekrytering på managerposten lyfts också fram, där Erik ten Hag som bekant är tillsatt. Man skriver dock att rekrytering i sig inte behöver medföra framgång, utan det gäller att det finns en plan bakom dem. Bland annat har Ten Hag haft möte med rekryteringsavdelningen och fört fram sina önskemål. En konsekvens av detta lär ha varit att hans assistenter heter Mitchell van der Gaag och Steve McClaren. Också vad gäller spelartransfers måste det till att en samsyn finns mellan kanske i första hand managern och fotbollsdirektören.

En annan punkt som tas upp är renoveringen av träningskomplexet Carrington, där det sägs att klubben kommer spendera £5 miljoner på upprustning och att en mer långsiktig plan också finns att förhålla sig till.

Damduo ryktas bort – och en in

De som ryktas bort är ytterbacken Ona Batlle samt anfallaren Ivana Fuso Ferreira. Enligt uppgifter är bägge på väg till Spanien, där klubbadressen för Batlle är FC Barcelona och för Fuso Ferreira Levante UD.

En affär för Batlle verkar vara i hamn, ska tilläggas men än har inget officiellt kommunicerats. Ett tapp av Batlle skulle bli väldigt kännbart för United. Spanjorskan var odiskutabelt en av ligans bästa ytterbackar den gångna säsongen.

Men åt andra håller ryktas också en spelare in. Det rör sig om Tottenham Hotspurs offensiva pjäs Rachel Williams, 34. Enligt källan nedan ska även den affären vara klar.

Övriga nyheter

Månadens mål

Går faktiskt till Alejandro Garnacho för sitt mål mot Liverpool i den avslutande reservlagsmatchen i början av maj.

Ny tränare till ungdomslagen

Alex Ouzounoglou, så heter Manchester Uniteds nya tränare för U12-U16-lagen. Ouzounoglou kommer närmast från Burnley, där han varit i tio år.

Garner till Premier League

Uniteds utlånade löfte James Garner tog igår emot Huddersfield Town i avgörandet om vilket lag som skulle ta den sista platsen till Premier League. Det blev till slut Garners Forest som drog det längsta strået efter att ha vunnit med 1-0. Grattis säger vi främst till vår mittfältstalang men också till Forest, som nu går upp i finrummet igen, 23 år efter man åkte ur senast.

Res med oss till Manchester!