Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Manchester United Women's Players' Player of the Year 2021/22
Spelarna valde Alessia Russo

Anfallaren Alessia Russo har utsetts till säsongens spelare i Manchester Uniteds damlag av spelarna själva. Detta bekräftar United på måndagen.

Russo, 23 år gammal, gjorde i höstas comeback efter nästan ett års skadefrånvaro. Hon ledde Uniteds anfall under säsongen och bidrog med 11 mål och 5 assists på 30 matcher. Med detta var hon etta i den interna skytteligan och delad trea i assistligan. Hennes 9 ligamål gav en delad femteplats i den totala skytteligan.

Under säsongen prisades hon som månadens spelare i FA Women’s Super League i december (av fansen) och mars (av ligan).

Russo är uttagen till den engelska bruttotruppen inför sommarens EM på hemmaplan. Turneringen inleds när England möter Österrike på Old Trafford den 6 juli. Att Russo, som har gjort 3 mål på 5 landskamper, får plats även i den slutgiltiga är närmast att betrakta som en självklarhet.

Ett par mål som stod ut var segermålet mot Arsenal i Ligacupen samt solomålet mot Tottenham. Vidare måste det förstås nämnas att hon gjorde två mål när Everton besegrades på Old Trafford.

Tidigare år har ledarstaben eller spelarna utsett säsongens spelare på damsidan. I år blir det emellertid två priser, då fansen för första gången får säga sitt. Vinnare av fansens pris meddelas imorgon.

Katie Zelem (2019), Hayley Ladd (2020) och Ona Batlle (2021) är tidigare vinnare av utmärkelsen årets damlagsspelare i United.

Vi gratulerar Alessia Russo till en välförtjänt utmärkelse!