Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
United och Barcelona i samtal om Frenkie de Jong / Mål och assist för Garnacho

Rapporterna som säger att Manchester United ska värva Frenkie de Jong från Barcelona ökar i intensitet och trovärdighet. Det toppar lördagens Unitedsvep.

I övrigt blir det bland annat lite tränarnytt, lite landslagsnytt och lite damnytt.

United och Barcelona i samtal om Frenkie de Jong

Telegraph, BBC och Times är exempel på engelska medier som nu rapporterar att Manchester United och Barcelona för samtal om Frenkie de Jong. Samtidigt som klubbarna har börjat samtala sägs det att De Jong ska se allt mer positivt på en flytt till Manchester.

Mittfältet är av allt att döma högsta prioritet för United och nya managern Erik ten Hag. Lika uppenbart är att De Jong är Ten Hags absoluta drömvärvning.

Enligt Jason Burt på Telegraph ska Barcelonas vilja att sälja vara avgörande för att De Jong nu är öppen för att byta klubb. Han ska se positivt på att återförenas med Ten Hag. Det rapporteras att övergångssumman kan landa på 65 miljoner pund, vilket också var vad Barcelona betalade när de värvade mittfältaren. De Jongs personliga avtal anses inte vara något problem.

United uppges emellertid inte vara desperata i förhandlingarna. Om klubben tvingas betala överpris kommer United att sikta in sig på andra mittfältare.

Över på BBC kommer den mycket pålitliga Simon Stone med i stort sett samma uppgifter. Det gör Charlotte Duncker på Times också.

Neves ett alternativ?

Ofta vilt svingande O Jogo hävdar, återgivet av Sport Witness, att United har bjudit på Wolves portugisiska mittfältare Ruben Neves. Vi tar det hela med en stor nypa salt. Samtidigt, även om United skulle lyckas värva Frenkie de Jong så kvarstår ett enormt hål på det defensiva mittfältet.

United vill behålla Ramsay

I en artikel fokuserad på Alan Fettis – som alltså lämnar United – skriver Andy Mitten på The Athletic att United vill behålla Eric Ramsay. Tränaren har kopplats samman med managerjobbet i Barnsley. Ramsay ansvarade den gångna säsongen för fasta situationer i United men Mitten menar att en större roll kan bli aktuell framöver.

Lawson till Hibernian

Poppy Lawson, som var lagkapten för Uniteds framgångsrika U21, lämnar klubben. Hon flyttar till skotska Hibernian, där hon har signerat sitt första proffskontrakt. Vi önskar Poppy Lawson lycka till i framtiden!

Mata säger farväl

Juan Mata har snickrat ihop en emotionell video för att säga farväl till Manchester United.

Spanjoren har också uttalat sig i en intervju på Uniteds hemsida.

Fredagens landskamper

Mål och assist för Garnacho

Argentinas U20 slutade femma i Tournoi Maurice Revello. Detta efter en 3-2-seger mot Japan. Alejandro Garnacho var huvudperson. Först gjorde han 1-0-målet och sedan spelade han fram till 2-0.

Även om landslaget gjorde mediokra resultat – med en storförlust mot Frankrike – gick det väldigt bra för Garnacho personligen. Han bidrog med fyra mål på fyra matcher.

Hannibal till final

Hannibals Tunisien gick till final i Kirin Cup, via en 2-0-seger mot Chile. Hannibal kom in sista kvarten och var involverad i förarbetet till 2-0-målet. Värdlandet Japan väntar i finalen på tisdag.

Ingen Garner för England

James Garner var inte med i matchtruppen när Englands redan EM-klara U21-landslag lekte hem en 5-0-seger mot Kosovo på bortaplan.

Ikväll

Våra britter – Scott McTominay, Dylan Levitt och Harry Maguire – har ikväll matcher för sina respektive landslag. Dessutom ska Facundo Pellistri och den snart före detta Unitedspelaren Edinson Cavani spela för Uruguay.