Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Landslagsspelarna tillbaka / Chelsea överväger Ronaldo, som fortsatt saknas på Carrington

Det är den 5 juli och sommarens första träningsmatch är bara en vecka bort. De allra flesta Manchester United-spelarna är nu tillbaka i träning. Ett stort namn saknas emellertid på Carrington, nämligen Cristiano Ronaldo.

Vi väntar fortfarande på att sommarens första nyförvärv ska presenteras. (För herrlaget alltså, damerna har gjort klart med Adriana Leon.) Av allt att döma är det bara en tidsfråga innan Tyrell Malacia presenteras och mycket tyder på att även Christian Eriksen hinner presenteras innan truppen reser till Asien på fredag.

Landslagsspelarna på plats

Spelarna som var på landslagsuppdrag i juni har nu återvänt till Carrington för årets försäsongsträning. Igår anslöt Diogo Dalot, Anthony Elanga, Bruno Fernandes, Fred, James Garner, Hannibal, Harry Maguire, Scott McTominay, Facundo Pellistri, Alex Telles och Raphaël Varane till laget.

Hittills är det tre spelare i den ordinarie a-lagstruppen som inte har synts till på träningsbilder i sommar: Eric Bailly, Teden Mengi och Cristiano Ronaldo. Mer om Ronaldo nedan. Mengi återvände till United skadad i våras, så det skulle kunna förklara hans frånvaro. Jag har inte sett något om Bailly men det är knappast långsökt att misstänka skadeproblem.

Chelsea överväger Ronaldo, som fortsatt saknas på Carrington

Ingen Cristiano Ronaldo på Carrington idag heller, rapporterar David Ornstein för The Athletic. Det är fortsatt ovisst när Ronaldo ansluter till gruppen och det är inte ens givet att han är på plats i tid för resan till sommarturnén. Familjeskäl anges som orsak men det kopplas förstås också ihop med hans rapporterade önskan att lämna klubben.

Ornstein skriver vidare att Chelsea överväger ett bud på den portugisiska anfallaren. En flytt till Chelsea är alltjämt långt borta och United uppges vara extra ovilliga att sälja till en direkt rival. Men det är oavsett tydligt att Chelsea är där och fiskar.

På ESPN menar Mark Ogden att en flytt utomlands är det troligaste för Ronaldo. Även om Uniteds hållning utåt är att Ronaldo inte är till salu så menar Ogden att det inte fullt ut speglar klubbens intention. Uniteds önskan ska emellertid vara att Ronaldo lämnar för en utländsk klubb, vilket gör en flytt till Chelsea mindre trolig.

Ny avsparkstid för Atlético

Uniteds match mot Atlético Madrid i Oslo den 30 juli kommer nu att ha avspark klockan 13.45 (istället för 14.00 som tidigare angavs).

Försäsongen inleds om en vecka, med en match mot Liverpool i Bangkok. Den matchen, som har avspark klockan 15.00, kommer att visas på Viaplay.

Det är aningen oklart när de efterföljande matcherna mot Melbourne Victory och Crystal Palace har avspark. I en artikel på Uniteds hemsida anges 12.10 som avsparkstid för de båda matcherna. Samtidigt står 13.00 som avsparkstid i spelschemat på klubbens hemsida.

Wycombe för Mellor

D’Mani Mellor friställdes av United tidigare i somras. Han har nu gjort klart med en ny klubb, i form av League One-klubben Wycombe Wanderers. Vi önskar Mellor all lycka framöver!

Bourne utslagen i gruppspel

Uniteds försvarare Tara Bourne har varit iväg på U19-EM. Tyvärr tog äventyret för Bourne – som spelade varenda minut i turneringen – slut redan i gruppspelet.

Malacia har talat

Tyrell Malacia har pratat med De Telegraaf (bakom betalvägg) om den stundande flytten till Manchester United. Han säger bland annat att han har snackat med Robin van Persie om United och Manchester.