Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Trovärdiga rykten
Cristiano Ronaldo vill lämna Manchester United

Under lördagen kommer nyheter om att Cristiano Ronaldo vill lämna Manchester United. Ryktena kommer från normalt sett trovärdiga källor med god insyn.

Vi skall börja med att säga att givetvis kommer ingenting från någon officiell källa, det vill säga vare sig från Ronaldo själv ellerh hans agenter. Dock är det insatta journalister som David Ornstein och BBC:s Simon Stone som kommer med uppgifterna, och särskilt Stone skriver inte något sånt här om han inte känner att han har på fötterna.

I sin artikel på BBC skriver Stone att Ronaldo vill att United låter honom i sommar om de får ett rimligt bud, då han i sin ålder och skede av karriären vill vara med och slåss om de största titlarna. Ronaldo skall vara tydlig med att han respekterar United, men viljan att vara med och slåss om de största titlarna istället för att spela Europa League skall alltså vara större.

Enligt Stone, såväl som David Ornstein, skall United inte se Ronaldo som en spelare som är till salu.

Vi lär få anledning att återkomma i ämnet.