Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Ny säsong, nya möjligheter

Då var det dags för säsongens första ungdomskoll och trots att en match redan spelats så kommer denna upplaga främst bestå av mina förhoppningar och förväntningar inför denna säsongen. Jag kommer även att lista några spelare som jag kommer att ha lite extra fokus på.

Matcher sedan senast

Förlust i premiären

Det blev förlust i premiären för Manchester Uniteds U21. Matchen mot Arsenal slutade 3-1 till londonlaget efter att deras nyförvärv Marquinhos stått för en mycket imponerande insats.

Ledningen i matchen tog dock Manchester United, och den kom genom en av de mer rutinerade spelare laget, Charlie Wellens, som drog in en underbar frispark, helt otagbar för Arsenals målvakt. Efter det så var det mestadels Arsenal som kvitterade i första halvlek för att sedan göra två mål i andra.

Det ska nämnas att United ställde upp med ett ungt lag där stora delar av elvan befann sig främst i U18 förra säsongen, så att det blev förlust var väl inte helt oväntat.

Inför säsongen

Hittills så är det bara U21 som har inlett sin säsong med en spelad match medan U18 spelar sin första match den 20 augusti. Därför kan detta vara ett bra tillfälle och spekulera lite kring vad vi kan förvänta oss av de båda lagen denna säsongen.

Många spelare som spelade i U18 förra säsongen kommer att ta steget upp till U21-laget denna säsong, så vi kan nog förvänta oss att få se ett ganska ungt lag i Premier League 2.

Många spelare som spelade i vad som förra året var U23-laget kommer att skickas ut på lån, och ett fåtal kanske får vara med runt A-laget. Till exempel har Alvaro Fernandez, som var en nyckelspelare förra säsongen lämnat på lån. Troligtvis kommer Hannibal och Shola Shoretire göra detsamma och då kommer man att vara utan tre av förra säsongens bästa spelare.

Med allt det i åtanke så tror jag inte att man kommer att vara ett topplag i ligan, men det är ju inte heller det viktigaste. Jag ser hellre att man ställer upp med ett ungt lag och ger dem värdefull erfarenhet än att satsa på att vinna ligan med ett gäng äldre spelare som sedan inte är tillräckligt bra för att ta sig upp på A-lagsnivå. Jag hoppas istället att vi får se klar utveckling under säsongens gång då det är betydligt mycket viktigare.

När det kommer till U18 laget så har man fått in några mycket intressanta förstaårsjuniorer i laget. Bland dessa finns Louis Jackson som redan gjorde en del matcher förra året och stod för en fantastisk insats i FA Youth Cup-finalen.

Louis Jackson är en av akademins nya förstaårsjuniorer.

Även Adam Berry och Finley McAllister är två mycket intressanta spelare som gjorde några matcher förra säsongen, men som nu antagligen kommer att få mer betydelsefulla roller denna säsongen. Resultaten i U18 beror mycket på vilka spelare man väljer att spela där och vilka man väljer att flytta upp till U21.

Rent åldersmässigt så skulle Kobbie Mainoo och Ethan Ennis spela i U18, men det känns som att de kommer att spela majoriteten av sina matcher med U21 denna säsong.

Spelare att hålla koll på

Inför den kommande säsongen har jag valt ut några spelare som jag kommer att hålla lite extra koll på av olika anledningar.

Kobbie Mainoo

En av akademins mest intressanta spelare. Stod ut ordentligt i U18 förra säsongen och visade att han kunde göra det mesta på planen. Har egenskaperna för att spela både som en 6:a, 8:a och 10:a och det ska bli spännande och se hur han står upp mot bättre motstånd i Premier League 2.

Vad jag vill se från Mainoo denna säsongen är att han slår sig in i U21 och skapar ett starkt mittfält tillsammans med Charlie Savage.

Ethan Ennis

Ettrig anfallare som avslutade förra säsongen otroligt bra efter en ganska trög start i klubben. Det ska bli intressant och se om han kan fortsätta på samma spår som han avslutade förra säsongen. 

Charlie Savage

Imponerade rejält på seniorlagets försäsong, och även om han inte är tillräckligt bra för A-lagsspel än så tror jag att han kommer att ta ytterligare ett steg framåt i sin utveckling denna säsongen.

Vad jag vill se av Savage denna säsongen är dominans på mittfältet där han styr spelet ännu bättre än vad han gjorde förra säsongen.

Isak Hansen

En av de spelare som jag har högst förhoppningar på. Hansen är en av akademins mest kreativa spelare och borde kunna bidra med mycket poäng denna säsong. 

Mateo Mejia

Har haft en riktigt tuff tid i klubben på grund av skador men jag tror fortfarande att det finns något i Mejia, så länge han håller sig frisk.

Toby Collyer

Anslöt till klubben i mars tidigare i år så detta blir hans första fulla säsong i United och mina förväntningar på Collyer är höga. Anses vara en av Englands största löften på mittfältet och det hoppas jag att vi får se denna säsong.

Sam Mather

Visade redan förra säsongen att han är en riktigt bra spelare där han stod för tio mål och elva assists. Och i mitt tycke är det just som framspelare som han är absolut bäst.

För Mather så handlar det också om att ta ytterligare steg framåt då han fortfarande är väldigt ung.

Adam Berry

Den enda förstaårsjunioren på denna listan. Det som gör att jag är extra intresserad av Berry är hans tillslag på bollen. Han var med U17-laget i Dallas förra året där han stack ut i mina ögon.

U15 till semifinal

Manchester Uniteds U15 är i väg och spelar Oakham Tournament. Under gårdagen spelade man tre matcher och fick med sig en vinst, ett kryss och en förlust.

Idag har det gått desto bättre och efter alla spelade matcher så toppar man gruppen. Imorgon väntar semifinal och där står Leicester för motståndet.

Några korta

  • Finley McAllister och Adam Berry var med i Englands U17-trupp som under dagen avslutade en miniturnering i Norge. I den sista matchen slog man Finland med 2-1 och McAllister startade matchen med Berry på bänken.
  • Shea Lacey och Jayce Fitzgerald har blivit uttagna till Englands U16 inför deras två matcher mot Italien senare denna månaden.

Höjdpunkter

U21: Arsenal – United 3-1

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik