U21: Arsenal - Manchester United 3-1
Premiärförlust trots tidig ledning

Manchester Uniteds U21 inledde säsongen med en tung förlust mot Arsenal på bortaplan. Charlie Wellens gav United ledningen men Arsenal vände med tre mål på tio minuter.

United matchade ett ungt lag, med tvÃ¥ juniorer – Tyler Fredricson och Dan Gore – och fyra spelare som var juniorer förra säsongen i startelvan. Mest notabelt är kanske ändÃ¥ vilka som inte var med idag: Alejandro Garnacho, Hannibal, Zidane Iqbal och Shola Shoretire saknades idag. Ã…tminstone Garnacho och Iqbal torde ha en mycket stor chans att vara med i matchtruppen imorgon.

Vi noterar att matchen inte visades på teve, på grund av Premier Leagues bisarra regler, och rapporterna från matchen är knapphändiga.

Inte ens kvarten var spelad när Charlie Wellens öppnade målskyttet på frispark. Roligare än så skulle det inte bli för United.

Statistiken visar att Arsenal dominerade spelet, med 15-6 i avslut, om än det var betydligt jämnare i avslut på mål (7-5).

Några minuter före pausvilan kvitterade Arsenal, då Edwards höll sig framme på en retur. Direkt efter paus tog Arsenal ledningen, då Marquinhos placerade bollen invid stolpen. Bara tre minuter senare utökades ledningen, då Azeez höll sig framme efter Marquinhos yttersida.

Några fler mål blev det inte i matchen och United inledde alltså säsongen med en förlust. United får repa nytt mot i hemmapremiären mot Crystal Palace på fredag, i en match som visas på MUTV.