Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Vill någon ha Ronaldo / Casemiro ett alternativ på mitten / Pulisic då?

Dagens nyhetssvep samlar upp det senaste dygnets nyheter kring Manchester United. Hur blir det med mittfältare? Var hamnar Ronaldo? Hur såg damerna ut igår? Det är några av de frågor som inkluderas. 

Vill någon ha Ronaldo?

De senaste veckorna har vi hört mycket om Cristiano Ronaldo. Vad han vill är oklart och vad som stämmer i de nyheter som kablats ut är också svårt att veta. Klart är väl att han såg allt annat än nöjd ut med livet mot Brentford senast. Äter han själv i matsalen?

The Telegraph rapporterar i alla fall om att Ronaldo är tillåten att lämna klubben bara någon vill ha honom. Ten Hag ska inte nödvändigtvis vilja ha honom kvar till varje pris.

Så vem vill ha Ronaldo i nuläget?

Casemiro ett alternativ på mitten

David Ornstein twittrar att Adrien Rabiot, som nästan har ansetts som klar för United i vissa nyhetsrapporteringar, inte alls är på väg till klubben. Det verkar som att samtalen inte varit fruktbara och sedan tidigare vet vi att Rabiots egen mor ska vara en stenhård part i diskussionerna.

Istället förs nu Real Madrids defensive mittfältare Casemiro in som alternativ. Brasilianaren är rutinerad och ses som ett alternativ också till De Jong som alltmer verkar bli kvar i Barcelona. Inte heller här vet vi säkert ännu. Både Casemiro och De Jong är dock knappast troligt.

Laird med i förlustmatch

Ethan Laird har startat sin första match för Queens Park Rangers. Laget förlorade med 1-0 mot Blackpool. Laird sägs dock ha imponerat direkt

Fortsatt jakt på andremålvakt

Vi har tidigare rapporterat om att Ten hag vill ha in en målvakt som alternativ bakom David De Gea. Ett namn som nämns nu är den schweiziske landslagsmålvakten Yann Sommer. Han återfinns för närvarande i Borussia Mönchengladbach. Den rutinerade 33-åringen har ett kontrakt med den tyska klubben över 2023.

Reaktioner efter vinstmatch

Damerna slog igår PSG med 1-0 efter en tät match. Målet gjordes av Katie Zelem. Nedan finns både höjdpunkter och uttalanden från tränaren Marc Skinner, som uppenbarligen var nöjd med insatsen. Se också vår matchrapport.

Pulisic då?

Ett annat alternativ som nämns på värvningsfronten är Christian Pulisic. Amerikanen som finns i Chelsea är uppenbarligen fortfarande en klasspelare, åtminstone från och till. Andy Mitten rapporterar om att United är intresserade av att låna in honom och att Pulisic själv ställer sig positiv.

Han har gjort totalt 25 mål på 117 matcher i Chelsea-tröjan.

Mee lånas ut

Unge Dermot Mee flånas ut till Altrincham F.C fram till januari. Den unge målvakten återfinns i ungdomsakademin och har tidigare varit utlånad korta perioder till Trafford FC och Wittin Albion.

Irländaren spelar också i irlands U21-landslag och kommer att träna med United fortsatt och kan också fortfarande spela vissa matcher för klubben. Vi önskar Dermot Mee lycka till.

Skotte gör Murphy-staty

Den skotske prisbelönade skulptören Alan Herriot kommer att skapa den staty som planeras över legendaren Jimmy Murphy vid Old Trafford. Murphy tog över som tränare i United efter katastrofen i München. Valet har gjort tillsammans med Murphys familj. Skotten Herriot producerade nyligen en staty över Denis Law i Aberdeen. Statyn över Murphy annonserades i maj 2021 efter ett förslag från fans och Manchester Munich Memorial Foundation.

 

Glazers försvinner kanske någon gång

Den heta potatisen om familjen Glazer som ägare till United kanske någon gång får sitt slut, eller? Ingen vågar tro för mycket. Nya spekulationer kommer dock ganska tätt just nu och flera konsortium rapporteras vara beredda att ta över. Elon Musk ska nog ses som en skojare i detta sammanhang dock.

Enligt vissa uppgifter tros  en summa av 6 miljarder dollar kunna övertyga Glazers att sälja. Århundradets affär kanske blir verklighet. Klubben kommenterar inte spekulationerna.