Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Bailly till franska rivieran / Reserverna kryssade / Turner tillbaka i full träning

Det fortsätter hända grejer på transfermarknaden för United. Igår blev det klart att Casemiro ansluter till klubben och idag kan vi rapportera om att Eric Bailly ser ut att lånas ut. Vidare uppmärksammar vi att reservlaget igår kryssade borta mot Everton. 

Damlagets mittback Millie Turner är dessutom snart tillbaka i full träning efter att ha varit skadad i ett drygt halvår.

Svängig match slutade med delad poäng

Uniteds reserver tog igår emot Everton på bortaplan i en match som slutade 2-2.

Det mesta hände i första halvlek och matchen inleddes bäst av United, som också tog ledningen efter dryga tio minuter. Marc Jurado hittade nätet med en retsam bollträff som gick precis förbi Evertonmålvakten.

20 minuter senare var det dags för tvåan. Och det var ett riktigt läckert mål. Kobbie Mainoo skickade iväg en crossboll till Isak Hansen som hade dragit iväg i djupled. Norrmannen fick med sig bollen perfekt och kunde avsluta anfallet med att lobba in 2-0.

Everton skulle dock replikera två gånger om i samma halvlek, vilket så klart kändes väldigt onödigt. Andra halvlek blev aningen lugnare och 2-2 stod sig fram till slutvisslan.

Noterbart är också att United hade en provspelare i truppen igår, Ollie Bray, som byttes in i andra halvlek. 19-åringen tillhör Willand Rovers och spelar som forward.

Bailly ryktas till Marseille

Eric Bailly ser inte ut att vara något förstahandsval för Erik ten Hag och att ivorianen nog är sugen på en ny utmaning känns rimligt.

Det senaste ryktet som poppat upp, från Fabrizio Romano, är att 28-åringen är nära en flytt till Olympique Marseille i Ligue 1.

Det ska i så fall röra sig om ett säsongslångt lån, där en köpeoption finns inskriven i kontraktet.

Det som återstår nu, enligt Romano, är att förhandla fram det personliga avtalet, om en permanent flytt skulle bli aktuell.

All in på Gakpo? Eller blir det Antony?

Jason Burt på The Telegraph kom under fredagskvällen med uppgifter om att United är redo att satsa allt krut på PSV Eindhovens ytterforward Cody Gakpo.

Ett bud från United för 23-åringen sägs vara nära förestående.

Samtidigt verkar det som att United jobbar på ett dubbelspår i form av Ajax brasilianske ytterforward Antony. 22-åringen uppges vilja till United och ska dessutom ha missat gårdagens träning med sin nuvarande klubb.

Turner tillbaka i träning

Damlagets mittback Millie Turner har varit indisponibel i ett drygt halvår efter att ha dragits med problem med artärerna i nacken.

Den 23 januari i år meddelades det att 26-åringen skulle vara borta på obestämd tid men efter en lyckad rehabilitering kommer mittbacken vara tillbaka i full träning från och med nästa vecka, vilket är oerhört glada nyheter!

United förnekar påstått investeringsförslag

Martyn Ziegler på The Times rapporterade igår att ägarfamiljen Glazer kunde tänkas vara beredda att offra framtida teveinkomster och därmed få in kapital som skulle gå till att renovera Old Trafford.

Ziegler skriver dock att United har uttalat sig och hävdar att en sådan typ av finansiering aldrig har diskuterats eller övervägts.

Res med oss till Manchester!