Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Casemiro är redo men Martial är skadad igen / United erbjudna Asensio

Det är fredagen före match och traditionsenligt betyder det att Manchester Uniteds manager har hållit presskonferens. Erik ten Hag kom med tråkiga skadenyheter.

Utöver presskonferensen rullar silly season på och så har vi även lite nyheter om damlaget och U21.

Ten Hags presskonferens

Lagnyheter

  • Anthony Martial missar lördagens match. Han har problem med hälsenan. Ten Hag kunde inte ge någon prognos men hoppas att Martial ska kunna vara tillbaka till nästa match.
  • Casemiro har deltagit på alla träningar och är tillgänglig för spel.
  • Phil Jones, Axel Tuanzebe och Brandon Williams är fortsatt otillgängliga, vilket minskar sannolikheten för att de ska lämna klubben. Någon ytterligare information om deras status fick vi inte. De senaste uppdateringarna kom under försäsongens inledning. Jones sades då följa ett individuellt program och Williams missade turnén med en skada som inte verkade allvarlig medan Tuanzebe åkte hem av personliga skäl.
  • Vi fick ingen uppdatering gällande Victor Lindelöfs status.

Silly season

Ten Hag upprepar att United vill och behöver förstärka. Men det handlar om att hitta rätt spelare och managern säger att ”barriären måste vara hög”.

Liverpool

Segern förbättrade det redan goda humöret. Men det är bara en match.

Southampton

Ten Hag förväntar sig en matchbild som mot Brentford. Det handlar om övergångsfaserna i spelet.

Löpmeter

Efter fiaskot mot Brentford, där motståndarna sprang sönder United var det tvärtom mot Liverpool. Ten Hag vill att insatsen mot Liverpool ska vara standard. Framför allt pekar han på vikten av att löpa när laget har bollen.

Sky Sports

När Ten Hag precis hade anställts av United försökte Sky Sports Gary Cotterill få till en oplanerad intervju med Ten Hag. Det var den nederländska managern givetvis inte intresserad av och den osympatiska så kallade reportern blev svarslös. Idag dök Cotterill upp på presskonferensen. Det hade han inget för. Ten Hag ignorerade Cotterills fråga.

Video

Sheriff får inte spela hemma

Fredagens Europa League-lottning gav oss bland annat Sheriff i gruppen. Någon match i Transnistrien blir det mest troligt inte. I juni bekräftade Uefa att inga matcher i organisationens turneringar kommer att spelas i Transnistrien tills vidare. Detta på grund av säkerhetsläget i regionen.

Sheriff har under sommarens kvalspel till Champions League och Europa League spelat sina hemmamatcher på Stadionul Zimbru i Moldaviens huvudstad Chișinău, så vi kan väl förutsätta att den arenan kommer att användas även i gruppspelet.

Fler uttagna damer

Aïssatou Tounkara ska i nästa vecka iväg på landslagsuppdrag med Frankrike, medan Lucía García och Ona Batlle ska representera Spanien.

Totalt är det minst 19 Unitedspelare (varav fyra för närvarande är utlånade till andra klubbar) som ska iväg på landslagsuppdrag.

Damlaget på MUTV

Uniteds damer möter Everton i en träningsmatch på söndag. Den matchen visas på MUTV. Klockan 13.00 är det avspark.

Vi noterar för övrigt att har en träningsmatch även söndagen den 4 september (14.00), då mot Birmingham City. Då den matchen spelas under pågående landslagsuppehåll kan vi räkna med ett reservbetonat United då. (Ingen information gällande tevesändning.)

U21 visas ikväll

Den som har Manchester United-abstinens – vilket borde vara alla som läser det här – behöver inte vänta ända tills imorgon. Ikväll, klockan 20.00, ska U21 nämligen möta Fulham. Den matchen visas på MUTV.

United erbjudna Asensio

United har blivit erbjudna att köpa Marco Asensio från Real Madrid. Detta enligt Jason Burt på Telegraph. Att United ska värva Asensio är inte uteslutet men föga troligt, enligt Burt.

United ska istället fokusera på att lösa Antony från Ajax.

Burt menar att United hoppas värva fyra spelare till innan fönstret stänger: en anfallare (eller ytter), en mittfältare, en högerback och en målvakt.

Samtidigt slår Caught Offside på den stora trumman och påstår att Cristiano Ronaldo till Sporting Lissabon ska vara 99 procent klart. Vi hittar inte samma uppgifter hos någon av de normalt sett mer pålitliga källorna.