Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning Europa League
Överkomlig grupp i Europa League

Under dagen lottades grupperna till höstens Europa League-gruppspel och för Uniteds del finns inte mycket att klaga på. 

Motstånden som United ska ta sig an är spanska Real Sociedad, moldaviska (egentligen Transnistrien) FC Sheriff Tiraspol, och den cypriotiska klubben AC Omonia Nicosia.

Ur en sportslig synvinkel är det givetvis Real Sociedad som sticker ut och är det lag som på förhand får ses som favoriter, tillsammans med United, att ta sig vidare.

FC Sheriff har emellertid gjort sig ett namn i Europa och Champions League, när laget debuterade i turneringen och bland annat vann mot självaste Real Madrid, föregående säsong. Men klubben sticker annars ut på så vis att den ägs av företaget Sheriff, som i sin tur har monopol på i stort sett all affärsverksamhet i Transnistrien.

Tekniskt sett ligger Transnistrien i Moldavien men är en autonom region i Moldavien, vilket innebär att de saknar internationellt erkännande.

Omonia är en klubb hemmahörande i Nicosia på Cypern och tog sig vidare till gruppspelet genom att slå ut belgiska Gent med sammanlagt 4-0.

United har endast mött Real Sociedad av dessa lag sedan tidigare, och faktum är att man gjorde det så sent som förra året. Då ställdes lagen mot varandra i sextondelsfinal av Europa League, där United komfortabelt tog sig vidare med totalt 4-0.

Första gruppspelsomgången spelas den 8 september och sedan spelas det även matcher den 15 september, den 6 oktober, 13 oktober, 27 oktober, samt den 3 november.

Håll utkik på Muss.se för att ta del av information och tider för matcherna.