Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Casemiro har fått sitt tröjnummer

Casemiro kommer att använda ett klassiskt mittfältsnummer i Manchester United. Den brasilianska mittfältaren har valt Paul Scholes nummer 18. Detta bekräftar United.

Måhända är det just Scholes som har inspirerat Casemiro till valet av tröjnummer. När Casemiro gav sin introduktionsintervju som Unitedspelare så namngav han nämligen Scholes som sin favorit i United:

”Här i Manchester United var det alltid Paul Scholes. Han är en fantastisk spelare som var liten men han gav sig in i duellerna. Han var en kämpe, han gav allting på planen. Hans passningar över 50 till 70 meter var otroliga.

”Carrick var också en fantastisk spelare så jag tycker att Manchester United alltid har haft bra spelare på den positionen och på mittfältet.

”Den lilla gubben [Scholes] var väldigt bra och vad jag älskade med honom var att när han spelade var att han var liten men han gick in hårt men schysst.”

Darren Ferguson var den allra första nummer 18 i United, när fasta tröjnummer introducerades säsongen 1993/94. Därefter hade Simon Davies 18 i två säsonger. Från 1996 till 2011 var 18 Scholes tröja. Ashley Young bar 18 under sin tid i klubben och Bruno Fernandes inledde Unitedkarriären i 18 innan han bytte till 8 inför den här säsongen.