Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: Southampton - Manchester United
Såddes måhända ett frö i måndags?

Manchester United ska idag försöka rida på segervågen efter Liverpool i måndags och utmaningen man nu ställs inför är Southampton nere på sydkusten.

De Gea

Dalot Varane Martinez Malacia

McTominay Eriksen

Sancho Fernandes Elanga

Rashford

Känslan är som alltid nuförtiden oviss när United ska spela fotboll. Vad är egentligen status efter segern mot Liverpool i måndags? Var det bara en reaktion på den usla starten i ligan, eller var det något slags frö som såddes?

Personligen tror jag på det förstnämnda. Det är skillnad på att möta Liverpool hemma Old Trafford (trots deras svaga start) kontra ett svårläst, ganska ointressant, Southampton på St Mary’s. För är det något vi har lärt oss med åren så är det att såna här matcher är de mest svårhanterliga för United. Det funkar inte riktigt att satsa på omställningar på samma sätt som mot topplagen, men vi vet också att det sällan klaffar särskilt bra när man ska äga bollen.

Annars blir kanske det mest intressanta för dagen att få se Casemiro i spel, förhoppningsvis. Dock ska vi så klart inte räkna med något revolutionerande i Uniteds spel enbart för att vi äntligen fått in en defensiv mittfältare, men jag är övertygad om att vi kommer kunna skönja lite nya mönster och se positivt på brassens intåg i laget.

Manchester Uniteds lag

Southamptons lag

Införrapporten

Dags för en segersvit igen