Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Hannibal till The Championship / Nytt låneäventyr att vänta för Amad / Antony nära…

Veckans första nyhetssvep fokuserar främst på eventuella lån, och därmed spelare som knackar på dörren till A-lagsspel men som inte riktigt är där ännu. Både Hannibal och Amad uppges ha intressenter efter sig.

Och så Antony, ja. Det närmar sig där, kan vi konstatera.

Hannibal till Birmingham

När Unitedbevakarna Simon Stone och Laurie Whitwell rapporterar om att saker är på väg att hända kan vi också räkna med att så blir fallet.

Bägge journalisterna har under måndagen nämligen skrivit att Hannibal är på väg till Birmingham City på ett säsongslångt lån.

19-åringen figurerade bitvis under försäsongsturnén men att han inte skulle ingå i Erik ten Hags planer under säsongen var en lågoddsare.

Hannibal söker sig alltså nu till The Championship och det förklaras givetvis med att han behöver speltid i seniorsammanhang för att utvecklas men också för att öka sina chanser att ta en plats i den tunisiska landslagstruppen till VM under hösten/vintern.

Det råder dock skilda meningar kring huruvida mittfältaren kommer signera ett nytt kontrakt med United i samband med utlåningen. Stone skriver att det förväntas ske. Whitwell, å andra sidan, skriver att det inte ser ut att hända.

Hannibals nuvarande kontrakt sträcker sig till 2024, där det dessutom finns ett optionsår inskrivet.

Apropå Birmingham City nämns även Tahith Chongs namn. Nederländaren var utlånad dit förra säsongen men är nu tillbaka i United. Hur 22-åringens situation ser ut är emellertid oklar. Någon plats i Uniteds herrtrupp är det ju knappast tal om.

Ny lånesväng att vänta för Amad

Det ser ut att bli ett nytt lån för Amad under säsongen. Både utländska och inhemska klubbar uppges vara intresserade av ivorianen. 

Amad värvades till United under sommarfönstret 2020 för dyra pengar från Atalanta men har ännu inte gjort något större avtryck i den röda tröjan.

Förra säsongen var 20-åringen utlånad till skotska Rangers, där han gjorde det helt okej, varken eller mindre.

Precis som Hannibal och Chong fanns han med under försäsongen och gjorde bland annat mål mot Rayo Vallecano men det ser svårt ut att hitta någon plats även för ivorianen i laget.

Idag skriver lokaltidningen Manchester Evening News att United hoppas på att kunna låna ut Amad ytterligare en gång, detta så fort Antony-affären blivit klar.

Klubbar som uppges vara intresserade är utländska klubbar såsom Besiktas och Anderlecht, samt inhemska i form av Sunderland och Blackpool.

Väldigt, väldigt nära

Till sist kan vi slänga in den här. Ja, egentligen det vi rapporterade igår, nämligen att det nu är väldigt nära med Antony. Om någon mot förmodan tvivlade.

Det lär kommuniceras från officiellt håll inom kort…