Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Blandade resultat när cupspelet drog igång

Efter att ha spelat några ligamatcher så har nu cupspelet dragit igång för båda lagen. U21 tog en imponerande seger i EFL Trophy medan U18 förlorade mot Aston Villa i Premier League Cup.

Det har varit väldigt blandade resultat från lagen, men värst har det varit för juniorerna som förlorat båda sina matcher sedan den senaste ungdomskollen. För U21 har det gått lite bättre då man gått obesegrade, men på sina tre matcher har det bara blivit en seger.

Matcher sedan senast

  • U21: United – Fulham 2-2
  • U18: Liverpool – United 4-2
  • U21: Carlisle – United 1-2
  • U18: Aston Villa – United 2-0
  • U21: Liverpool – United 2-2

EFL Trophy igång

Reservlaget tog en välförtjänt seger i den första omgången av EFL Trophy. Man slog Carlisle United med 2-1 efter mål från Charlie McNeill och Omari Forson. Efter en omgång så leder man också sin grupp då man var det enda laget i gruppen som lyckades vinna sin match under ordinarie tid. Matchrapport för matchen finns här.

Nästa match spelas den 4 oktober och då möter man Barrow.

Två kryss i ligaspelet

Sedan förra ungdomskollen har reserverna också spelat två ligamatcher, och inte med att båda matcherna slutade oavgjort, utan även resultaten var identiska. Den första matchen spelades mot Fulham och slutade 2-2 efter att Omari Forson kvitterat med en drömträff i den 95:e minuten. Forson gjorde också Uniteds första mål.

2-2 slutade också helgens match mot Liverpool. I den ställde man upp med ett starkt lag med bland annat Alejandro Garnacho, Isak Hansen, Charlie Savage, Zidane Iqbal och Shola Shoretire.

I en tidigare upplaga av ungdomskollen nämnde jag också att jag inte skulle bli förvånad om Sam Murray fick chansen hos reserverna, och det fick han i denna matchen där han startade som vänsterback.

Vidare till matchen så var det Liverpool som tog ledningen efter dryga halvtimmen, men tidigt i andra halvlek kvitterade United genom Isak Hansen. Bara några minuter senare tog man också ledningen när Charlie McNeill förvaltat en straff som Hansen fixade fram.

Ledningen höll dock inte så länge utan bara fyra minuter senare kvitterade Liverpool och slutresultatet blev därmed 2-2.

Omari Forson har inlett säsongen starkt.

Premier League Cup igång

I helgen drog också Premier League Cup igång för juniorerna.

Tyvärr slutade matchen mot Aston Villa med en 2-0 där hemmalaget tog ledningen i den 32:a minuten, och det ska enligt rapporter inte ha speglat matchbilden då United var det bättre laget men som i flera matcher tidigare så var man för dåliga i den sista tredjedelen.

Andra halvek var väldigt jämn, men när Aston Villa gjorde 2-0 i den 75:e minuten så gick luften ur United.

Man har två matcher kvar i cupen och de spelas den 8 oktober och den 5 november mot Newcastle respektive Arsenal.

Förlust i ligan

Juniorerna har också spelat en ligamatch sedan förra ungdomskollen. Tyvärr blev det förlust även där när Liverpool blev för svåra. Hemmalaget gjorde både 1-0 och 2-0 vilket stod sig in i halvtidsvilan.

United svarade dock bara några minuter efter att spelet återupptogs genom Sam Murray. Därefter svarade Liverpool med två mål och då var matchen i stort sett över. Manni Norkett reducerade på straff i den 85:e minuten men närmare än så kom inte United.

Lästips

Den 27 augusti markerade 90 år sedan Manchester United startade sin ungdomsutveckling. På klubbens hemsida finns en intressant artikel kring detta som jag uppmanar alla att läsa. Den hittar ni här.

Spelare i fokus

Omari Forson har inlett säsongen piggt och under de senaste matcherna har det också visat sig i målprotokollet. I hans två senaste matcher har det blivit tre mål, men vad som imponerar mest på mig är hur mycket han mognat i sitt spel.

Förra säsongen drog han ofta ned på tempot genom att hålla i bollen istället för att spela enkla, snabba passningar, men i de matcher han spelat denna säsongen så har det sett mycket bättre ut och det gör honom till en mycket mer spännande spelare i mitt tycke.

Vi vet att han har tekniken för att lyckas, men att han nu verkar ha utvecklat sin spelförståelse gör honom till en mycket bättre spelare.

Några korta

  • United-talangen Amir Ibragimov har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 19 september.

Höjdpunkter

 

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik