Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Arsenal 3-1
Ten Hag: ”Bra är inte bra nog”

Igår kom Arsenal på besök till Old Trafford och som sig bör lämnade de Manchester tomhänta. Nog för att de kanske var bättre rent spelmässigt men det var hemmalaget som såg till att utnyttja lägena som uppstod under matchen. Äntligen blev också en match till Marcus Rashfords match. 

Ser man till statistiken och matchbilden är kanske resultatet inte helt rättvist, men vem bryr sig? När allt kommer omkring var det till slut United som gjorde tre mål och Arsenal ett. Rättvisa hit och VAR-beslut dit, nu ska vi fokusera på det roliga i stället.

Det är alltid lika roligt att vinna mot Arsenal, speciellt mot den här upplagan som ju skulle vara något alldeles extraordinärt. De hade inför gårdagens match vunnit de fem inledande matcherna mot beskedligt motstånd. Känn på den ni!

Gårdagens möte blev ett test för bägge lagen. Kanske mer för Arsenal, med tanke på att United redan hade mött Liverpool inledningsvis.

Artetas mannar visade att de kan bjuda på trevlig fotboll, men inte så värst mycket mer. Ten Hags manskap visade emellanåt upp fin fotboll, men demonstrerade framför allt hur man tar vara på sina chanser. Antony behövde endast en dryg halvtimme på sig för att introducera sig inför sin nya publik och Rashford visade sedan att han fortfarande är att räkna med. Det faktum att engelsmannen var inblandad i samtliga mål var verkligen härligt att se. Jag, med flera, har varit starkt kritisk till hans prestationer det senaste åren, men förhoppningsvis vänder det nu, med uppumpat självförtroende och vettig vägledning från tränarstaben.

Rashford stod för två av målen samt en framspelning när Arsenal besegrades. Ska det äntligen lossna för engelsmannen den här säsongen?

Bakom Antony och Rashford (Sancho var tämligen osynlig) var det annars mittfältet med McTominay, Eriksen, och Fernandes som utmärkte sig. Många skrek efter Casemiro när startelvorna skulle släppas, men det kom knappast som någon överraskning att McTominay åter tog plats. Förr eller senare ska givetvis Casemiro in, men om skotten spelar som han gjort de senaste matcherna kommer det eventuellt orsaka huvudbry för Ten Hag.

Eller, är det Eriksen som får flytta på sig? Icke. Dansken var återigen bäst på planen och visade hur fundamental han är, och kommer visa sig vara, för United under säsongen. Eriksen var, tillsammans med Fernandes, inblandad i alla målen, men visade utöver det att det är genom hans fötter som mycket av Uniteds spel går via. En central mittfältare som är skicklig både med och utan boll var längesedan det här laget hade.

För att ge en liten fingervisning om vad Ten Hags presskonferens kommer beröra, så är det att det fortfarande finns utrymme för förbättring, vilket är skönt att höra. Det var trots allt ingen klockren insats igår. Den var bra nog för att vinna, men inte bra nog ur ett större perspektiv.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • Ännu ett steg i rätt riktning. Får man ett bakslag är det viktigt att inte vika ner sig, det skedde inte igår.
  • Gällande Antony vet Ten Hag sedan tidigare vilket hot 22-åringen kan vara och det fick vi också se. Antony var bidrog inte bara med fart och dribblingar utan även ett bra presspel, anser Ten Hag. Saknar lite “power”, då han inte spelat jättemycket på sistone.
  • Måste fortsätta med samma mentalitet och ha en hög standard. Bra är inte bra nog. Alla måste ge sitt max varje träning för att utvecklingen ska gå framåt. Men det här är bara början av en process.
  • Satte Eriksen lite längre ner i planen och där får han mycket frihet. Han kan styra spelet åt dig, hitta öppnande passningar, och följa med upp i anfall och bidra med poäng. Ten Hag tycker dock att han kan utveckla sitt defensiva arbete. Nederländaren tycker även att Eriksen klaffar bra med Fernandes (trots att de kanske är ganska lika spelartyper).
  • Rashford stod för en imponerande insats och skötte det bra som central forward. Visade att han kan gå i djupled och vara en länk i spelet.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Mästerklass i effektivitet