Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Reserverna letar fortfarande efter sin första ligavinst

Det har varit en tuff period för båda ungdomslagen där U21 fortfarande letar efter sin första trepoängare i ligan denna säsong. När det kommer till juniorerna så åkte de på sin tredje raka förlust när man gästade Stoke City.

Utöver det så kan vi konstatera att man spelar med ett mycket ungt juniorlag där 16-åringarna Adam Berry och Finley McAllister startade, men det gjorde även den 14-årige talangen Amir Ibragimov.

Matcher sedan senast

  • U21: United – West Ham 1-1
  • U18: Stoke – United 1-0

U21 fortfarande utan ligaseger

Manchester Uniteds U21-lag fortsätter att ha det tufft i ligaspelet. Mark Dempsey och hans mannar letar fortfarande efter sin första vinst i Premier League 2 denna säsongen då det hittills blivit fyra kryss och två förluster. 

Sedan den senaste ungdomskollen har man spelat en match. Den spelades mot West Ham och slutade 1-1, vilket var lagets fjärde raka kryss i ligaspelet. United ställde upp med vad som för tillfället är sitt starkaste lag, iallafall i mitt tycke.

I mål stod Nathan Bishop och framför honom fanns Marc Jurado, Tyler Fredricson, Rhys Bennett och Björn Hardley. De sex återstående spelarna bestod av Charlie Savage, Kobbie Mainoo, Omari Forson, Dan Gore, Isak Hansen och Charlie McNeill.

Vidare till matchen så var det enligt rapporter en jämn tillställning där West Ham tog ledningen efter ett misstag i Uniteds försvar i den 58:e minuten. Dock fick United in en kvittering bara två minuter senare genom Omari Forson som fortsätter sin fina målform vilket ledde till slutresultatet. För tillfället befinner sig United på en elfteplats i ligan med fyra inspelade poäng.

Omari Forsons målform håller i sig.

Förlust för U18

Efter en inledande seger så har det blivit två raka ligaförluster för U18. I lördags gästade man Stoke i en match som slutade 1-0 till hemmalaget. Man ställde upp med en ung elva där spelare som de två 16-åringarna Adam Berry och Finley McAllister startade, men snacket var istället runt 14-årige Amir Ibragimov som vi kommer att ta upp lite senare. Även 15-årige Jayce Fitzgerald fick komma in efter cirka timmen spelad, vilket var hans U18-debut.

Vidare till matchen så var första halvlek relativt händelsefattig och jämn. I andra halvlek kom sedan matchens enda mål när hemmalaget gjorde 1-0 i den 67:e minuten. Det blev också slutresultatet, men enligt rapporter så hade United en del chanser som man dock hade svårt att förvalta, något vi hört tidigare när det kommer till ungdomslagen.

För tillfället befinner man sig på en tiondeplats med tre poäng.

Tävlingsdebut för Ibragimov

I förlusten mot Stoke fick den 14-årige Amir Ibragimov göra sin tävlingsdebut för U18. Det är dock hans andra match med juniorerna då han spelat en träningsmatch med dem tidigare denna månaden, där han också stod för det matchvinnande målet. 

Ibragimov är en av akademins största talanger och som vi rapporterat tidigare så har 14-åringen nyligen skrivit på ett nytt kontrakt med United vilket betyder att han minst kommer att stanna i klubben fram tills att han är behörig att skriva på ett proffskontrakt. 

Spelare i fokus

Denna upplagas Spelare i fokus är ingen mindre än Charlie McNeill, men det är inte pågrund av sin insats i matchen mot West Ham. Istället handlar det om att 19-årige McNeill fick göra sin a-lagsdebut i tävlingssammanhang när han fick komma in som inhoppare i Europa League-förlusten mot Real Sociedad, vilket gjorde honom till den första akademispelaren som fick göra sin debut under Erik ten Hag. 

Jag tror att vi kan förvänta oss att få se McNeill en del i cupsammanhang denna säsongen, speciellt med tanke på hur tunna United är på just den positionen. McNeill har haft en trevande start på säsongen där det blivit 2 mål och en assist på sex matcher, men det känns som en tidsfråga innan han börjar ösa in mål.

Några korta

  • Manchester Uniteds U13 slog Wigan med 5-1 efter mål från JJ Gabriel, Ibragimov och Cristiano Ronaldo Jr.
  • U17-laget slog Manchester City med 4-3 i U17 PL Cup.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 3 oktober.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik