Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: West Ham United - Manchester United
Nu ska damerna bygga vidare på premiärsegern

Det spelas riktig fotboll även den här veckan. Imorgon ska nämligen Manchester Uniteds damlag ta sig an West Ham United på bortaplan i Women’s Super League.

Matchen visas tyvärr inte på teve i Sverige. I stora delar av världen går det att ta del av matchen gratis på FA Player.

Läget i laget

Grace Clinton, som inte fick plats i matchtruppen i premiären, är tveksam inför morgondagens match. Hon har varit förkyld och missat några träningar.

Rachel Williams är fortfarande två eller tre veckor från spel och Aoife Mannion är långtidsskadad.

Utöver det ska alla spelare vara tillgängliga.

Förutsättningar

United inledde säsongen med en 4-0-seger mot Reading och hoppas förstås bygga vidare på den fina premiären.

West Ham inledde också med en seger, även om de fick slita betydligt mer för sin 1-0-seger hemma mot Everton. Det var Everton som förde spelet och skapade flest chanser men det är ju målen som räknas.

Förra säsongen slutade West Ham sexa i ligan och de är ett svårspelat lag som inte ger bort något gratis. Att United kommer att vara spelförande är närmast en garanti.

West Ham tränas numer av Paul Konchesky. En spelare att lägga märke till är Kirsty Smith, som flyttade till West Ham från United i somras.

Tidigare möten

United har fyra vinster och bara en förlust på sex matcher mot West Ham. Förra säsongens bortamatch slutade emellertid 1-1. Det var en av många matcher förra säsongen där United tappade poäng sent. Så morgondagens match blir ett första prov på om laget har lärt sig av den läxan.

Senaste matchen mellan lagen spelades på Leigh Sports Villiga, då United tog en bekväm 3-0-seger.

West Ham United – Manchester United

Turnering: Women’s Super League
Datum: 25 september 2022
Avspark: 16.00
Teve: ingen sändning i Sverige (matchen visas gratis på FA Player i stora delar av världen)