Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - West Ham United 1-0
Detta nya United viker inte ner sig

Trots lite darr i andra halvlek lyckades United knipa en trepoängare hemma mot West Ham. Det var ingen jätteinsats vi fick se men inte heller var den dålig på något sätt. Backar vi bandet ett par månader hade gästerna garanterat hittat ett kvitteringsmål.

Det är ett annat United vi får se under Ten Hags styre. Den saken är säker. Matcher likt den igår tappar United vanligtvis men den känslan fanns inte riktigt igår, åtminstone inte hos mig.

Vi fick se en del förändringar i elvan, där de som stack ut så klart var att Varane och Antony saknades. Väl ute på planen gjorde i alla fall fransmannens ersättare i form av Maguire en förhållandevis bra insats. Det är givetvis svårt att kräva underverk från honom, av diverse anledningar, men så värst osäkert upplevdes det aldrig. Möjligen underlättade det en hel del för lagkaptenen att gå in i en backlinje där övriga tre är formtoppade?

Igår tyckte jag framför allt att Dalot och Shaw utmärkte sig längs kanterna. Portugisen tycks äntligen ha lärt sig grunderna i en ytterbacks försvarsspel, vilket inte minst märktes i hur han alltid hade koll på vad som fanns bakom ryggen.

Dalot stod för en fin insats igår, inte minst försvarsmässigt.

Vad gäller kollegan på andra kanten är det förmodligen ligans bästa vänsterback vi har att göra med för tillfället. 27-åringen dundrar fram på sin kant och känns hundraprocentig i nästan varje aktion. Vänsterfoten har han dessutom kalibrerat och hittar in med ett par fina inlägg, däribland ett till Ronaldos panna.

Tyvärr, för Uniteds del, lär Shaw ligga bra till för att ta en startplats i England under VM. Peppar peppar att han håller sig fri från skador…

I övrigt noterar vi att Rashford gjorde sitt etthundrade mål för klubben efter att ha serverats öppet läge av Eriksen. En fin milstolpe för 25-åringen, som verkligen ser ut att ha hittat rätt under Ten Hags ledning.

Som sagt, det var ingen storslagen insats igår men inte heller mediokert på något sätt. En stabil insats som måhända definierade det här lagets lägstanivå när man vinner. I så fall kan jag leva med den.

Höjdpunkter

Höjdpunkter finns att se här.

Ten Hags presskonferens

  • Försvarar oss bra. Kontrollerat och spelar med högt självförtroende.
  • Dalot utvecklas bra. Han har en bra fysik och samarbetar bra med övriga backlinjen. Nöjd med honom.
  • Min filosofi är att målvakter ska skydda målet. I det avseendet är De Gea magnifik. Han har även god förmåga att spela med fötterna. Jättenöjd med honom.
  • Stor milstolpe för Rashford, men han ska inte nöja sig. Gäller att fortsätta utvecklas. Det finns utrymme för det.
  • Pep Guardiola berömde Ten Hags arbete med United men nederländaren själv säger att det finns mycket som kan göras bättre. En fin komplimang i alla fall.
  • Antony kunde inte spela. Inget allvarlig. Lär ta några dagar att repa sig men är troligen redo till Real Sociedad på torsdag.
  • Inte lätt för Maguire att komma ganska rakt in i hetluften men han visade bra ledaregenskaper och bidrog till en hållen nolla.
  • Casemiro är som cementen mellan stenarna. Han håller ihop laget och ger laget möjlighet att dominera matcher. Han kan läsa spelet och förutspå vad som kommer hända. Jättenöjd över att ha honom här.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Mycket sköna poäng när de Gea får lysa igen