Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - West Ham 1-0
Mycket sköna poäng när de Gea får lysa igen

Det började bra idag med flera fina löpningar in bakom West Hams backlinje. Efter hand blev det dock mer skakigt och överlag slarvar United idag en hel del. Det är på något sätt tur för oss att West Ham inte lyckats ta vara på Uniteds misstag.

Några spelare är som vanligt väldigt bra, inte minst målduon Eriksen och Rashford. Vi kräver mer än av andra och det blir onödigt farligt under sista tio känns det som. Spelarna känns lite trötta efter flera täta matcher. Det blir ändå en viktig seger till slut tack vare David de Gea som åter igen får lysa. Det var ett tag sedan han tvingades rädda laget.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 9

Stabil och vaksam. Gör inga misstag idag och i slutet av andra tvingas han till tre helt avgörande räddningar. Drar upp betyget.

Diogo Dalot: 8

Gör inte längre några dåliga matcher, många viktiga rensningar idag och börjar växa till en av lagets viktigaste kuggar.

Harry Maguire: 5,5

Ser skakig ut i positions- och passningsspelet och spelar farligt i första halvlek. Gör det mycket bättre i andra men krävs två sådana halvlekar för godkänt, eller?

Lisandro Martinez: 7

Att lita på varje framträdande. Även med en ringrostig Maguire bredvid sig ser det oftast tryggt ut. Styr det mesta bakifrån.

Luke Shaw: 7

Ser ut att ta sig mot VM-formen, gör väldigt bra löpningar och ser pigg ut i steg och bollbehandling. Mattas i slutet dock.

Casemiro: 6,5

Stabil och viktig i brytningar. Lugn och trygg även om också brassen inte dominerar idag. Gör några tydliga misstag.

Christian Eriksen: 7

Kan nog inte vara dålig. Står igen för helt avgörande passningar, det går inte att komma ifrån.

Bruno Fernandes: 6,5

Oftast bra med sin kreativitet och sitt slit, så även idag. Men vi är bortskämda och vill se mer avgörande aktioner med boll av portugisen.

Marcus Rashford: 8

Mycket pigg inledning dock utan skärpa i avsluten. Får sedan äntligen till en kanonnick till  1-0. Mattas av efterhand men alltid farlig. Lär ta sig in i Englands VM-trupp.

Anthony Elanga: 5,5

Kämpar och sliter men har en bra bit kvar till den forna målformen och tajmingen tyvärr.

Cristiano Ronaldo: 6

Kämpar för att nå tillbaka till sin nivå. Långt ifrån den ännu men gör det ändå helt ok idag även utan boll.

Scott McTominay: 6,5

Inbytt 61. Gör det klart bra i det tysta under slutet av matchen.

Fred: n/a

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas (men gör nästan mål!).

Erik ten Hag: 7

Tvingas till flera ändringar i startelvan som inte kändes alltför lovande på förhand idag. Funkar ändå.