Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Aston Villa 4-2
Lyckade byten blev ett segerrecept

United skickade igår kväll ut Aston Villa ur ligacupen och tog därmed också lite revansch från i söndags. Det var inte mycket som talade för ett målfyrverkeri i andra halvlek, med tanke på de håglösa första 45 som lagen bjöd på, men ett par byten från Ten Hag skulle minsann få fart på matchen.

Egentligen small det ju ganska omgående i inledningen på andra halvlek, när Villa gjorde 1-0. Var det ens en avspark innan bollen låg i andra målet och matchen var utjämnad? Tror inte det.

Första halvlek påminde mest om United förra säsongen, det vill säga oinspirerat, idéfattigt, och slarvigt (det finns givetvis hundratals andra kännetecken men att rabbla alla skulle ta hela helgen).

Låt oss bra konstatera att vändpunkten kom en bit in i andra halvlek, när United var i underläge 2-1 och Ten Hag förberedde ett trippelbyte. Med dryga timmen spelad gjorde Eriksen, Garnacho, och Elanga entré, men vi kan nog mer se det som ett dubbelbyte, då den unge svensken inte uträttade något av värde.

Garnacho gjorde ett fantastiskt inhopp. Han bidrog inte bara med fart och entusiasm utan även med poäng. Att 18-åringen tar sig förbi sina motståndare är inget ovanligt, men igår kändes det effektfullt på ett annat sätt än tidigare, och att han dessutom fick betalt i form av två framspelningar visade verkligen att han är “the shit”.

Garnacho kom in och rörde om rejält i grytan. 

Jag vill dock understryka att jag inte ser argentinaren som en fullfjädrad startspelare ännu. Dit är det en bit kvar, men han är på väldigt god väg om han fortsätter så här. Tålamod är den viktigaste ingrediensen i Garnachos fall. Det finns ingen anledning att skynda.

Men att han, och även Eriksen, startar på söndag mot Fulham är det väl inget snack om? Då är det bara att kräma ur det sista innan VM-uppehållet.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

Det blev en tämligen kort presskonferens igår, där fokus bland annat låg på Garnacho och det stundande världsmästerskapet.

  • Bra inhopp av Garnacho. Två fina framspelningar, men finns också saker att lära för honom. Attityden kommer bli avgörande för hans utveckling.
  • Kämparglöden var tillbaka igår jämfört med i söndags. Är på rätt spår.
  • Många som är uttagna till sina respektive landslag i VM. Det är en bra erfarenhet för många. Ju fler spelare från United som är med i VM desto bättre.

Andra reaktioner

Mer från matchen

En blixtrande tonåring satte fart på kvällen