Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ronaldos ord efter kvällens besked / Glazer redo att sälja United

Tidigare under kvällen meddelade United att Cristiano Ronaldo lämnar klubben. Dagens sena nyhetssvep ägnas därför mycket åt portugisens exit, men vi ska även nämna att ägarfamiljen Glazer nu faktiskt ser ut att sälja klubben. Enligt betrodda medier har Glazer varit i kontakt med banker för att driva igenom det hela. 

Vi noterar även att Victor Lindelöf befinner sig i Afrika med Unicef.

Ronaldos ord efter beskedet

Portugisens andra sejour i United är nu till ända och det blev sannerligen ett bittert avslut.

I ett utlåtande sätter Ronaldo ord på att lämna klubben och understryker att hans kärlek till Manchester United är beständig.

Jag älskar Manchester United och jag älskar supportrarna. Det kommer aldrig ändras. Hursomhelst känns det som att tiden är inne för mig att söka en ny utmaning.

Jag önskar laget all framgång resten av säsongen och framgent.

Men ingen ekonomisk kompensation

Enligt The Telegraphs uppgifter kommer Ronaldo inte ges någon ekonomisk kompensation till följd av det i förtid brutna kontraktet med United.

Efter att portugisen gjort den så uppmärksammade intervjun med Piers Morgan rapporterades det om att United ville bryta kontraktet med Ronaldo och att klubben var inställda på att inte behöva betala ut ersättning, vilket alltså ser ut att stämma.

37-åringen hade i runda slängar £17 miljoner kvar att spela in fram till sommaren på sitt kontrakt men United verkar nu komma undan denna utbetalning.

Enligt The Telegraph ville United, av naturliga skäl, även undvika en utdragenjuridisk process, vilket man också ser ut att ha lyckats med tack vare starka incitament om kontraktsbrott från Ronaldos sida.

Glazer redo att sälja

Som ett brev på posten kommer dessutom uppgifter om att ägarfamiljen Glazer ser över nya investeringar på annat håll, vilket öppnar för en eventuell försäljning av Manchester United. Uppgifterna enligt Sky.

I skrivande stund kommer starka indikationer på att en försäljning faktiskt kan bli verklighet. Åtminstone verkar det som att familjen har varit i kontakt med olika (?) banker om att hantera försäljningen av klubben.

Lindelöf i Afrika

Till sist avslutar vi med att titta till vår svenske mittback, som just befinner sig i Gambia tillsammans med sin fru Maja och FN:s barnfond Unicef för att lära sig mer om organisationens arbete.