U21: Wolverhampton Wanderers - Manchester United 0-0, 1-4 straffar
United bäst på straffar på Molineux

Manchester Uniteds U21 är, för första gången, klara för åttondelsfinal i EFL Trophy. Detta sedan Wolverhampton Wanderers besegrats på straffar i sextondelsfinalen. Efter 90 mållösa minuter klev Nathan Bishop fram med två straffräddningar, medan Uniteds fyra skyttar var felfria från straffpunkten.

United inledde EFL Trophy med en imponerande gruppseger under hösten. Det borde ha gett hemmaplansfördel i den första utslagsomgången. United tycker emellertid att det är bra för ungdomarnas utveckling att spela på bortaplan, så efter överenskommelse med Wolves och EFL flyttades matchen till Molineux.

Ingen Alejandro Garnacho stod att finna i Uniteds laguppställning, heller ingen Zidane Iqbal. Isak Hansen, Facundo Pellistri och Omari Forson är andra spelare som har varit med i cupen men saknades idag.

NÃ¥gon tevesändning fanns inte att tillgÃ¥ idag, sÃ¥ den här rapporten baseras primärt pÃ¥ radiokommentering – dÃ¥lig sÃ¥dan – som Wolves bjöd pÃ¥.

Wolves var det bättre laget i första halvlek och hade tre bra chanser att ta ledningen under matchens första halvtimme. Uniteds målvakt Nathan Bishop imponerade med två bra räddningar, bland annat en som gick stolpe ut, medan det tredje läget slösades bort med en svag nick.

Hemmalagets spel̦vertag Рsom efter en timme visades i form av 9-1 i avslut Рgav emellertid ingen utdelning.

Efter paus jämnades spelet ut och United växte allt mer. Under matchens avslutande fjärdedel började United skapa chanser, bland annat genom Daniel Gore och Sam Murray.

Wolves hade då en boll i nät genom Nathan Fraser, men linjedomaren vinkade för offside.

Att United ägde avslutningen syns i skottstatistiken, som efter 90 minuter skrevs till 11-10 i Wolves favör. Inget av avsluten i mål dock, varför det gick till straffavgörande.

Från elva meter var United vassast. Nathan Bishop klev fram med två räddningar, medan Marc Jurado, inhopparna Charlie McNeill och Manni Norkett, samt Kobbie Mainoo satte sina försök.

Därmed har United för första gången gått vinnande ifrån den första slutspelsrundan i EFL Trophy. Nästa omgång, som motsvarar åttondelsfinal, spelas i mitten av december. Lottning förmodligen i nästa vecka.

Toppbilden (på Marc Jurado) är en arkivbild.

Wolverhampton Wanderers – Manchester United 0-0 (0-0), 1-4 straffar

EFL Trophy, omgång 2, 22 november

Inga mål

Straffar Wolves: Hodge (mål), Birtwistle (miss), Campbell (miss),
Straffar United (först): Jurado (mål), McNeill (mål), Norkett (mål), Mainoo (mål)

Uniteds lag: Bishop; Jurado, Mengi, Hardley, Murray; Huddlestone (McNeill 63), Savage; Emeran, Mainoo, Gore (Norkett 90+1); Shoretire