Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Kyliga straffar ledde till avancemang i EFL Trophy

Även ungdomslagen har haft ett kort landslagsuppehåll och därför kommer denna upplaga av ungdomskollen att handla om en del landslagsnyheter, men vi kommer även att ta upp reservernas avancemang i EFL Trophy.

Med enbart en spelad match sedan den förra ungdomskollen så kommer denna upplagas spelare i fokus vara Habeeb Ogunneye som precis skriva på sitt första proffskontrakt.

Matcher sedan senast

Vidare i EFL Trophy

Reserverna är vidare till åttondelsfinal i EFL Trophy efter att ha slagit ut Wolverhamptons U21 efter straffar, och nu börjar man fundera lite på hur långt man faktiskt kan ta sig i turneringen.

Nu lottades man mot Bolton i åttondelen, vilket är ett av de bästa lagen kvar i turneringen. De ligger för tillfället på en femteplats i League 1 och det enda laget som är högre upp i tabellen är Plymouth Argyle som är ligaledare. Bolton kommer att vara reservernas tuffaste test hittills då man i gruppspelet mötte Barrow och Carlisle, som båda befinner sig i League 2.

I de två matcherna blev det vinst för United, men när man spelade Fleetwood som befinner sig i den nedre halvan av League 1, så blev det förlust på straffar efter oavgjort på ordinarie tid.

Man kommer att behöva spela på topp för att slå ut Bolton, men om man lyckas med det så är det inte helt otroligt att man tar sig långt i turneringen.

United inleder titelförsvaret mot Crystal Palace

Manchester Uniteds U18 har blivit lottade mot Crystal Palace i sin första match i denna upplaga av FA Youth Cup.

Detta kommer att bli United första match i turneringen sedan vinsten i finalen mot Nottingham där man vann med 3-1 efter två mål från Alejandro Garnacho och ett från Rhys Bennett.

Landslagsspel för vissa

Det har bara spelats en match sedan den senaste ungdomskollen, och det har en del och göra med att man har haft landslagsspel även på ungdomssidan.

Bland annat så har Isak Hansen varit iväg och spelat med Norges U19. Väl där blev det två mål och en assist på tre matcher för Hansen, som i förlusten mot Serbien fick bära kaptensbindeln.

Även Marc Jurado var iväg med Spaniens U19 ett kort tag, där han fick spela 61 minuter i lagets 7-0 seger över Saudiarabiens U20.

Utöver det så har stortalangerna Jayce Fitzgerald och Shea Lacey varit iväg med Englands U16 i Spanien där man spelat Football Federations Cup. På tre spelade matcher blev det dock enbart en seger och för United-spelarnas del så blev det två matcher från start för Fitzgerald och en från start för Lacey.

Spelare i fokus

Med tanke på att det inte har spelats mer än en match sedan den senaste Ungdomskollen så tänkte jag att denna upplagas spelare i fokus får bli Habeeb Ogunneye som nyligen skrev på sitt första proffskontrakt med klubben.

Ogunneye är en 17-årig högerback som gjorde sin debut i U18-laget redan som 15-åring. Totalt blev det nio matcher med U18 förra säsongen där han lyckades bidra med två assist. Ogunneyes styrkor ligger i det offensiva spelet. Han är tekniskt skicklig och gillar att följa med i anfall, vilket blir mer och mer nödvändigt i dagens fotboll.

Tyvärr så har Ogunneye inlett denna säsong skadad men förhoppningsvis är han tillbaka inom en snar framtid.

Några korta

  • Manchester Uniteds U17 är vidare till kvartsfinal i PL Cup efter en 2-1 seger mot Blackburn förra veckan.

  • Manchester United har tagit in Princewill Ehibhatiomhan, som har representerat England på ungdomsnivå på provspel.

  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 12 december.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik