FA Youth Cup: Crystal Palace - Manchester United 1-3
Fin start på cupäventyret för ungdomarna

Manchester Uniteds U18 klev under söndagen in i FA Youth Cup och besegrade Crystal Palace med 3-1 nere i huvudstaden.

United klev i dag in i FA Youth Cup som regerande mästare och äventyret började på bästa sätt med seger nere i London mot Crystal Palacec.

Matchen var inte gammal innan United hade gått upp i en 2-0-ledning, närmare bestämt tolv minuter tog det.

Maxi Oyedele, som varit med under herrlagets träningsläger i Spanien, skickade in ledningsmålet efter mycket fint förarbete av Manni Norkett längs vänsterkanten.

Några minuter senare tvingades Uniteds målvakt Elyh Harrison till en svettig räddning, men bara några sekunder senare skulle bollen trots allt ligga i hemmalagets mål.

Sonny Aljofree snappade upp bollen efter att man lyckats få bort den från straffområdet och satte snabbt iväg en genomskärare som letade sig fram till Norkett som ryckte sig fri från bevakningen och dubblade ledningen. (Passningen påminde faktiskt en hel del om Victor Lindelöf till Bruno Fernandes i premiären mot Leeds United förra säsongen).

United höll ledningen halvleken ut men planens bägge målvakter fick hålla igång för att freda sina respektive mål. Det svängde därmed fram och tillbaka. Skönt att då ha två mål att luta sig mot för Uniteds del.

Elyh Harrison stod för en bra insats mellan stolparna. 16-åringen gjorde bland annat en avgörande parad precis innan Uniteds spelvändning till 2-0.

Kvitteringen kom kanske inte helt ologiskt i andra halvlek. Palace-kaptenen Freddie Bell stod för en bra aktion när han tog sig förbi Uniteds James Nolan och sedan tryckte in reduceringen med kraft från en relativt snäv vinkel.

Kort därpå var hemmalaget nära att hitta in med kvitteringen, men avslutet gick i ribban. Palace skapade successivt momentum när timmen var spelad, men United lyckades förhållandevis bra att störa rytmen i spelet och inte tillåta hemmalaget alltför mycket.

Den inbytta duon Jack Moorhouse och Ethan Wheatley var med kvarten kvar inblandade i 3-1-målet, som skulle säkra segern för United.  Den förstnämnde drev in i planen, mot straffområdet, och hittade ut till Sam Mather, som tog emot, skottfintade, och satte bollen i nät.

Segern innebär att United nu är vidare till fjärde omgången och där väntar antingen Stoke City eller Blackpool på bortaplan. Matchen måste spelas senast lördagen den 21 januari.